Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Atalan Üniversitemizin Sesi Programına Katıldı

Kastamonu Kampüs TV’de yayınlanan ‘Üniversitemizin Sesi’ programına Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan konuk oldu.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Atalan Üniversitemizin Sesi Programına Katıldı
15.12.2021
694
A+
A-

Kastamonu Kampüs TV’de yayınlanan ‘Üniversitemizin Sesi’ programına Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan konuk oldu.

İki yıla yakın bir süre boyunca eğitime uzaktan yöntemlerle devam edilmesine ilişkin konularla başlayan programda, uzaktan eğitim sistemi ile bizzat ilgilenen Prof. Dr. Mehmet Atalan, bu sürecin nasıl yönetildiğini, alt yapı imkanlarını ve diğer detayları anlattı.

Pandemi ile başlayan bu sürecin zorlu bir şekilde ilerlediğini belirten Prof. Dr. Mehmet Atalan; “ Türkiye’ deki birçok Üniversite sallantılı bir süreç geçirirken bizim hazırlıklı olmamız bu hususta doğru bir yol izlememize sebep oldu. Pandemi döneminden önce uygulamaya başladığımız uzaktan eğitim merkezi sistemi üzerinde, İlahiyat Lisans Tamamlama Programının devam etmesi bizim bu süreçte örnek teşkil etmemizi sağladı” ifadelerini kullandı.

Pandemi döneminde Mevlana, Farabi ve Erasmus programları kapsamında yaşanan sıkıntılara ilişkin yöneltilen soruya Prof. Dr. Atalan; “en büyük sıkıntımız pandeminin ilk ortaya çıktığı dönemde programlara gönderecek öğrenci bulamamak oldu. 2021 Mart’ta bu sıkıntıyı önceki döneme göre çok fazla yaşamadık” yanıtını verdi.

Staj hareketliliği konusuna da değinen Prof. Dr. Atalan, 2021 güz döneminde 114 öğrencinin başvuru yaptığını, değerlendirme kriterlerini sağlayan ve yabancı dil sınavı taban puanını geçen 22 öğrencinin hareketliliğe katılmak için asıl olarak seçildiğinin ve bu hareketlilik programının Mayıs 2022 tarihinden önce gerçekleştirilmesinin planlandığını söyledi.

Muhammet İhsan Oğuz Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Ekim ayında yapılan yarışmada İlahiyat Fakültesi akademisyenlerinin doktora ve yüksek lisans tezlerinin ödül almasından mutlu olduklarını ve bu imkanı sağlayan Muhammet İhsan Oğuz ailesine de teşekkürlerini bildirdiğini dile getiren Prof. Dr. Atalan, konuşmasında çeşitli eğitim programları kapsamında Üniversitemize gelen yabancı öğrencilerin ve bu programlar çerçevesinde başka Şehir ve Ülkelere giden öğrencilerin geçirdikleri sürece de değindi.

Programın sonuna doğru Üniversitemizde uygulanan yeni kart sistemi ve öğrencilerin ulaşım kolaylığı çerçevesinde bir ring çalışması olup olmadığına dair bilgiler veren Prof. Dr. Atalan; “ daha önce ring çalışmanız vardı pandemi sürecinde aksamalar olmuştu, protokol çerçevesinde Belediye ile yaptığımız görüşmeler sonucu pandemi süreci ağır geçtiği için Belediyenin şoför bulmakta biraz sıkıntı yaşandığını öğrendik, şoför bulunduğunda tekrar ring otobüsü çalışacak ”diye konuştu.

Prof. Dr. Atalan, yeni kart sistemine geçilmesinin ardından verilen yeni kartların yemekhanede, kütüphanede ve kampüs girişinde kullanılmasının öğrenciler için avantaj sağladığı kadar Üniversitenin, kampüse ve kütüphaneye giriş çıkış sayıları hakkında net bir bilgi elde etmesine de olanak sağlayacağını ve bunun yanı sıra güvenlik konusunda da iyi bir adım olduğunun altını çizdi.

Kastamonu Kampüs TV’de yayınlanan programa ulaşmak için tıklayınız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.