Ahşaba, Sanatıyla Hayat Veriyor

Ahşap ustası Çile Öztürk, Yakupağa Külliyesi’ndeki atölyesinde 10 yıldır ahşap oymacılığı sanatını sürdürerek ağacın sanatla buluşmasını sağlıyor.

Ahşaba, Sanatıyla Hayat Veriyor
16.11.2022
898
A+
A-

Unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden biri olan ahşap oymacılığına kadın elini değdiren Çile Öztürk, Yakupağa Külliyesi’nde bulunan atölyesinde ahşaba güzellik katıyor.

Ahşap oymacılığına ilk başta hobi edinmek ve zaman geçirmek amacıyla başladığını anlatan Öztürk, “Eşim bu işle uğraşıyordu, eşime benim de yapmak istediğimi söyledim. O da bana bunları kırmadan nasıl oyacağımı gösterdi. İlk olarak küçük sandıklarla başlayarak devam ettim. Şimdi ise eşimin aldığı siparişlerin hepsini ben yapıyorum” ifadelerini kullandı.

Daha önceki zamanlarda çalışmalarını evde yapan Öztürk, parçaları büyüyüp eserleri ilgi gördükten sonra ahşap atölyesini kurdu.

“Bu iş sevgi ve sabır işi”

Bazı kişilerin bu işi güç gerektirdiği için erkek işi olarak gördüğünü belirten Öztürk, “Beni gördüklerinde çok şaşırıyorlar. ‘Bu iş erkek işi, güç gerektiren iş’ gibi tepkiler alıyorum ama aslında bu iş sevgi ve sabır işi. Sabır ve sevgi olduktan sonra gerisi geliyor” dedi.

Yaptığı eserleri Türkiye’nin çeşitli yerlerine gönderen Öztürk, ahşap oymacılığı sanatına ilgisi olanları Yakupağa Külliyesi’ndeki atölyesine bekliyor.

Haber/Fotoğraf: Enes ÖZCAN

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.