Akbank Kısa Film Festivali, İletişim Fakültesi’nde İzleyiciler İle Buluştu

Medya ve İletişim Topluluğu, Akbank Kısa Film Festivali’ni dokuzuncu kez Kastamonu’da ağırladı.

Akbank Kısa Film Festivali, İletişim Fakültesi’nde İzleyiciler İle Buluştu
02.05.2024
267
A+
A-

20. Akbank Kısa Film Festivali’nin ödüllü filmleri, Kastamonu Üniversitesi Medya ve İletişim Topluluğu öncülüğünde Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Gösterim öncesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlen tiyatro yarışmasında, Karadeniz bölge finalinde ikincilik derecesine ulaşan İletişim Fakültesi ekibi, sahneye çıkarak tebrikleri kabul etti.

Kastamonu Üniversitesi’nin 9. kez ev sahipliği yaptığı festivalde, Ulusal kategoride En İyi Kısa Film Ödülü’nü alan, yönetmenliğini Deniz Uymazın yaptığı ‘Evcil’, aynı kategoride Mansiyon Ödülü’nü kazanan Şirin Bahar Demirel’in ‘Zarafet ve Şiddet Arasında’, Uluslararası Kategoride En İyi Kısa Film Ödülü’nü kazanan Stephen Vuillemin’in ‘A Kind Of Teastament’, Genç Bakışlar kategorisinde En İyi Film Ödülü’nü kazanan Demir Demirbağ’ın ‘Eve Dönüş’, yine aynı kategoride Mansiyon Ödülü’nü almaya hak kazanan Mahsur Uslu’nun ‘İki Mavi’ filmleri izleyiciler ile buluştu.

Gazete Kampüs’e konuşan Medya ve İletişim Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Ersoy Soydan, Festivale ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, ”20. Akbank Kısa Film Festivali’nin ödüllü filmlerini Üniversitemiz’de gösterime soktuk. 2013 yılında kurulan Medya ve İletişim Topluluğumuz, 2014 yılından beri Akbank Kısa Film Festivali’ne ev sahipliği yaparak festivali Kastamonu’da ve Üniversitemiz’de ağırlıyor. Festivalin ödüllü filmleri Türk ve Dünya Sineması’nın iyi örneklerini öğrencilerimiz bu sayede izleyebilme şansına erişiyor, biz de bu festivale ev sahipliğini gelecek yıllarda da devam ettirmeyi istiyoruz.” şeklinde konuştu.


Medya ve İletişim Topluluğu Başkanı Deniz Çalık ise bu tarz sanatsal etkinliklere daha fazla ağırlık vereceklerini belirterek, ”Kastamonu bu tarz etkinliklere çok açık ve sıcak bakıyor. Çok güzel bir etkinliği geride bıraktık, katılım beklediğimiz gibi fazlaydı. Akademik danışmanımız Ersoy Hocamıza şahsım ve topluluğumuz adına teşekkür ediyorum. Kastamonu’yu çok güzel etkinlikler bekliyor.” ifadelerini kullandı.

Haber/Fotoğraf: Enes ÖZCAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.