Kastamonu Üniversitesi Öğrencileri Gazze’ye Destek İçin Çadır Nöbeti Başlattı

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) öğrencileri, İsrail’in Filistin halkına yönelik aylardır süren saldırılarını protesto etti. Öğrenciler Kuzeykent Kampüsü Merkez Yemekhanesi’nin önüne kurdukları çadırlarda Filistin için nöbet tutarak Gazze halkının yanında olduklarını belirtti.

<strong>Kastamonu Üniversitesi Öğrencileri Gazze’ye Destek İçin Çadır Nöbeti Başlattı</strong>
05.05.2024
316
A+
A-

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına ilk gününden beri tepkisini düzenlendiği çeşitli programlarla dile getiren Kastamonu Üniversitesi öğrencileri Merkez Yemekhanesi önünde kurdukları çadırlarda Gazze’ye destek nöbeti başlattı.

Öğrenciler adına Gazete Kampüs’e konuşan İlahiyat Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Tarık Kara, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a destekleri için teşekkürlerini sundu.

Tarık Kara, İsrail’in saldırıları ve engellemeleri nedeniyle temiz su, gıda ve ilaca ulaşımın neredeyse imkansız hale geldiği Gazze’de Filistin halkının uluslararası toplumun gözü önünde katliama ve ölüme terk edildiğini vurguladı. ‘’Gazze Yalnız Değilsin’’ sloganıyla Filistin’in yanında olduklarını belirtti.

Kara, “Özellikle boykotu herkesin ciddiye alması lazım. İsrail’e destek olacak, ekonomisini güçlendirecek o ürünleri almaktan vazgeçelim. Boykotu yaymamız lazım. Bu Müslüman ve insan olarak hepimizin bir vazifesidir.” dedi.

Konuşmaların ardından Merkez Yemekhanesi’nin önüne çadır kuran öğrenciler, ellerindeki pankartlarla Gazze’ye destek sloganları attı, şiirler okuyarak oturma eylemi gerçekleştirdi.

Haber/Fotoğraf: Tuğçe KARAFAKIOĞLU

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.