Bir Kariyer Alternatifi: Girişimcilik

Kastamonu Üniversitesi’nde Saat Teknoloji Kurucu Ortağı Mustafa Yıldız, katılımıyla “Bir Kariyer Alternatifi olarak Girişimcilik” konferansı gerçekleşti.

Bir Kariyer Alternatifi: Girişimcilik
24.12.2022
332
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Teknokent Binası Defne Salonu’nda “Bir Kariyer Alternatifi Olarak Girişimcilik” adlı bir konferans düzenlendi. Programa konuşmacı olarak katılan Saat Teknoloji Kurucu Ortağı Mustafa Yıldız, Girişim, Kariyer Planlama, Girişim Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Konular, Yatırım Almak gibi başlıkları ele aldı. Topyekün bir eğitimle kariyer planlamasının gerektiğini vurgulayan Mustafa Yıldız, “Bizim aslında kişisel olarak marka haline gelmek gibi bir vizyon kurmamız gerektiğini düşünüyorum… ‘Ben yaptığım meslekte uzmanlaşacağım ki ismim marka haline gelecek.’ Kendimiz için koyduğumuz doğru vizyonun bu olduğunu düşünüyorum. Bizi başarıya götürecek böyle bir vizyon kariyer sürecimizi daha iyi şekillendirilir” şeklinde konuştu.

“Ne kadar çok girişim o kadar çok başarı”

Girişimci olmanın bazı önemli noktaları olduğundan söz eden Yıldız, “Kendi potansiyelimizi en iyi faydaya çevireceğimiz bir alan belirlememiz gerekiyor. Amacımız topluma faydalı olmaksa bunu bir girişimde yapmak ne kadar mümkünse bir organizasyonun parçası olarak yapmak da o kadar mümkündür. Şu gerçeğin altını da çizmek lazım. Türkiye’nin daha fazla girişimciye daha fazla girişime ihtiyacı var. Çünkü kalkınmanın önünde daha fazla girişim yatıyor. Başarıya dönüşmüş girişim sayımızı arttırmamız gerekiyor.” ifadelerini kulandı.

Mustafa Yıldız girişimciliğin kariyer seçeneği olarak görülmemesi gerektiğini ve ortaya konulan girişimin sonucunda başarının geleceğini söyleyerek sözlerini noktaladı.

Program öğrencilerin sorularının yanıtlanmasını ardından sonlandı.

Haber/Fotoğraf: Gizem AZBOY – Nisa ÇİL

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.