Cesur Denizcilerin Yurdu: Foça

Umut ve tedirginliklerin ortasında etrafı denizlerle çevrili manzarasıyla turistleri karşılayan Foça, tarihi taş binaları süsleyen begonvillerin güzelliği ile her mevsim misafirlerini ağırlıyor.

Cesur Denizcilerin Yurdu: Foça
28.03.2023
454
A+
A-

Antik çağlarda İyon yerleşimi ve İzmir’in nadide güzelliklerinden biri olan Eski Foça, denizinde ve nostaljik sokaklarında her yıl sayısız turisti ağırlıyor. 

Aiollar tarafından MÖ 11. yüzyılda kurulan Foça, Antik Çağ’da Foça Adaları’nda yaşayan fok balıklarının adı olan Phokaia olarak da anılıyor.

İzmir il merkezine yaklaşık 69 km uzaklıkta yer alan Foça’nın, doğusunda Aliağa, güneyinde Menemen ilçeleri, batısında ve kuzeyinde ise Ege Denizi bulunuyor. 

Turistlerin mavi tura katıldığı ilçe pek çok noktası ile İzmir’in gözde dalış sporu duraklarından…

Doğal yapısını koruyan Foça, sayıları giderek azalan Akdeniz fokunun yaşam alanlarından biri. Akdeniz fokları kentte her yıl yaz aylarında düzenlenen festivallerin de önemli bir sembolü.

Her köşesi farklı bir hikaye anlatan ve cesur denizcilerin yurdu olarak anılan Foça’nın usul usul salınan teknelerini, denizini ve huzurlu sahil yürüyüşlerini seyahat rotanıza eklemelisiniz.

Haber/ Fotoğraf: Gizem Azboy

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.