Cumhuriyet Meydanı’nda Coşkulu Kutlama

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kastamonu Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet’in 98. Yıl Dönümü

Türkiye’nin dört bir yanında kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusuna Kastamonu halkı da eşlik etti. Kastamonu Valiliği tarafından Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi. Törene Vali Avni Çakır, AK Parti Milletvekili Metin Çelik, CHP Milletvekili Hasan Baltacı , Garnizon Komutanı Per. Alb. Yücel Ercan, Belediye Başkanı Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu ve Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Topal başta olmak üzere protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı’na dair mesajı paylaşıldı.

Vali Avni Çakır, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; “Cumhuriyetimizin 98. yıl dönümünü ilk günkü gibi aynı şevk ve heyecanla kutlamanın gururunu yaşıyoruz” dedi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak sizlersiniz” sözlerini hatırlatarak Atatürk’ün bu görevi gençlere emanet ettiğinin altını çizen Vali Çakır, Cumhuriyete karşı gelecek her türlü tehdide karşı duracaklarını belirtti.

Vali Çakır’ın konuşmasının ardından çeşitli gösteriler gerçekleştirildi. Törende günün anlam ve önemini anlatan şiirler okunurken, halk oyunları ile jimnastik ve savunma sanatları gösterileri düzenlendi. Öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan konserin ardından Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığına bağlı askerlerin gösterileri ise nefes kesti. Kutlamalar geçit töreni ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.