Kastamonu’da “Yetimler Gençlere Emanet” Programı Düzenlendi

Kastamonu Kağan Talip Tığlı Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda “Yetimler Gençlere Emanet” programı düzenlendi. Program, Kastamonu İHH (İnsani Yardım Vakfı), Kastamonu Genç İHH, PPI (Türkiye’deki Endonezyalı Öğrenciler Birliği) ve Mentari Di Turki Derneği’nin katkılarıyla gerçekleştirildi. Endonezyalı gençler, yetim çocuklar ve aileleri de programa katıldı.

Kastamonu’da “Yetimler Gençlere Emanet” Programı Düzenlendi
17.11.2025
318
A+
A-

Kastamonu Kağan Talip Tığlı Gençlik Merkezi Konferans Salonu’ndaki program, İHH İl Başkanı İdris Güler’in konuşmasıyla başladı. Güler, her insanın özgür bir biçimde yaşamasını temenni ettiğini belirtti. Devletlerin hırs ve menfaat odaklı yönetildiğinden dolayı bugün Myanmar, Doğu Türkistan ve Gazze’de öldürülen kadınlar ile çocuklar olduğunu ifade etti. Güler, “İnsanın merhamet ve sevgi duygusu olmazsa hayvandan daha aşağı bir mahluk olur.” dedi ve katılan herkese teşekkürlerini sunarak konuşmasını sonlandırdı. Güler’in konuşmasının ardından slayt sunumu gerçekleştirildi.

Program, Kastamonu İHH Kadın Komisyonu Yetim Birimi Başkanı Rabia Kaplan Beşli’nin konuşmasıyla devam etti. Beşli, “Yetimler Gençlere Emanet” projesinin sadece bir yardım faaliyeti olmadığını, gönüller arasında bir köprü olduğunu ve bu köprünün kardeşlik bağlarını güçlendirmek için bir vesile olduğunu söyledi. Konuşmasının devamında, gençlerin bu iyilik hareketine destek verişlerinin çok güzel bir örnek olduğunu belirterek, emek veren herkese teşekkür etti. Rabia Kaplan Beşli, “Yetim bir çocuğun yüzünde açan bir tebessüm bizim için dünyalara bedeldir. Onların mutluluğu, geleceğe dair umudumuzun en güzel yansımasıdır. Sizler için daha güzel yarınlar ve daha aydınlık bir gelecek inşa edeceğiz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Beşli’nin konuşmasının ardından bir slayt sunumu gerçekleştirildi.

Program akışında Endonezyalı öğrenciler de konuşma yaptı. Öğrenciler, ülkelerindeki gençlerin Türkiye’de en çok hangi şehirlerde bulunduğunu ve bu şehirlerdeki Mentari Di Turki kuruluşlarının hangi amaçlarla oluşturulduğunu istatistiklerle desteklenen bir slayt eşliğinde anlattı. Ardından Türkiye’ye duydukları sevgiyi şu sözlerle dile getirdiler: “Mezun olduktan sonra belki başka ülkeye gideceğiz, belki ülkemize döneceğiz, bilmiyoruz fakat Türkiye’nin bizim kalbimizde hep ayrı bir yeri olacak.” Endonezyalı öğrenciler konuşmalarını programın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese ve tüm katılımcılara teşekkür ederek sonlandırdı.

Program, Endonezyalı öğrencilerin yöresel bir dans gösterisi sergilemesi ile görsel bir şölen eşliğinde devam etti.

“Yetimler Gençlere Emanet” programı, çocuklar için Has Oda’da oyun etkinlikleriyle sürerken, katılımcılar için toplu fotoğraf çekimi ve plaket takdimiyle sona erdi.

Haber-Fotoğraf: Meryem Arıkan / Gizem Aydın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.