CUMHURİYET’İN 100. YILINDA ATATÜRK VE CUMHURİYET

Kastamonu Üniversitesi’nde “Cumhuriyet’in 100. Yılında Atatürk ve Cumhuriyet” isimli konferans düzenlendi.

CUMHURİYET’İN 100. YILINDA ATATÜRK VE CUMHURİYET
10.11.2023
307
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi’nde Genç Tarihçiler Kulübü ve Türk Kültür Topluluğu tarafından “Cumhuriyetin 100. Yılında Atatürk ve Cumhuriyet” konulu konferans düzenlendi.

Konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Konferansa İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Genç Tarihçiler Kulübü akademik danışmanı Prof. Dr. Cevdet Yakupoğlu, Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şerif Demir, Doç. Dr. Ercan Çelebi, Türk Kültür Topluluğu Üniversite Birim Başkanı Adem Torun, Arş. Gör. Okan Demir ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Adem Torun yaptı. 29 Ekim’in anlam ve öneminden bahseden Torun “Cumhuriyet kolay kurulmadı. Biz 1912’de Balkan Savaşları’nda bir zafer kaybettik, bir buçuk yıl sonra Cihan Harbi’nde ise yedi düvel ile savaştık, ordumuz bitkin milletimiz yaralıydı. Yetimlerin sesleri arşı inletiyordu. Lakin yüreğimizdeki iman ve inanç ateşi hiç sönmedi ve sönmeyecek.” ifadelerini kullandı.

Programda Doç. Dr. Ercan Çelebi konuşmasında Cumhuriyet’in öneminden ve Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatından söz ederek “Biz biliyoruz ki Mustafa Kemal Paşa Cumhuriyet fikrine çok erken yaşlarda hür olarak sahip olmuştur. Ben hepinizi bir Mustafa Kemal Paşa, hepinizi bir Atatürk olarak görüyorum.” ifadelerini kullandı.

Programın devamında Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencileri tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Programın devamında monolog gösterisi ve ödüllü soru cevap yarışması yapıldı.

Katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edildi ve fotoğraf çekimi ile konferans sona erdi.

Haber/ fotoğraf: Meryem KARAKUŞ-Ayşe TAŞDELEN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.