“Dil Ağacı” Projesi ile Türkçe Öğrenmek Kolaylaşacak

Türkiye Ulusal Ajansı ile Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Üniversitemiz koordinatörlüğünde yürütülen “Dil Ağacı” Projesi ile artık Türkçe öğrenmek daha kolay olacak.

“Dil Ağacı” Projesi ile Türkçe Öğrenmek Kolaylaşacak
14.10.2022
994
A+
A-

Üniversitemiz koordinatörlüğünde yürütülen Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Birliği tarafından da desteklenen Erasmus+ KA220-YOU “Language Tree (Dil Ağacı)” Projesi tanıtıldı. Kastamonu Teknokent Binası Ilgaz Konferans Salonu’nda düzenlenen tanıtım toplantısına Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Küçük, Prof. Dr. Kasım Yenigün ile İletişim Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Proje kapsamında Türkçe öğrenmek isteyenler “dilagacı.com” adresine girerek, ücretsiz olarak Türkçe eğitimi alabilecek. 

Türkiye’den Sakarya Üniversitesi ve Yabancı Dil Olarak Türkçe Eğitim Derneği (YADOT), Almanya’dan Ruhr Öğretmenler Derneği, Belçika’dan Türk Dili Enstitüsü Uyum-Araştırma Merkezi, İtalya’dan Sapienza Üniversitesi’nin proje ortağı olarak yer aldığı programın açılış konuşmasını Proje Yürütücüsü Üniversitemiz Öğretim Görevlisi Harun İlçioğlu yaptı. 

Konuşmasında, bu proje ile yabancı öğrencilerin temel seviyede konuşma becerisinin gelişim göstereceğini vurgulayan Öğr. Gör. Harun İlçioğlu,  “Yabancı öğrencilerimiz temelde TÖMER’de eğitime başlıyor ama ‘Yanlış bir şey söyler miyim?’, ‘Arkadaşlarım benimle dalga geçer mi?’ ya da başka sebeplerden dolayı konuşmaktan korkuyorlar. Bunun önüne geçmek için bu projeyi hayata geçirdik” diye konuştu. Öğr. Gör. Harun İlçioğlu, öğrencilere hata yaptıklarında kimse tarafından yargılanmayacağı ve tamamen ücretsiz olarak  defalarca dinleme imkanı  sağlayacakları bir proje sunduklarını  ifade etti. 

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kasım Yenigün, “Language Tree (Dil Ağacı)” Projesi’nin çok önemli olduğuna işaret ederek Kastamonu Üniversitesi’nin desteğinin tam olduğunun altını çizdi.

İki bölümden oluşan programda öğleden sonra Merkez Kütüphanesi Cemil Meriç Salonu’nda “Batı Avrupa’da Miras Dil ve Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi” isimli bir panel düzenlendi. Yöneticiliğini Sakarya Üniversitesi’nden Doç. Dr. Muhammed Hüküm’ün yaptığı panelde, Belçika Türk Dil Enstitüsü, Uyum ve Araştırma Merkezi’nden Doç. Dr. Feyza Altınkamış, Üniversitemizden Dr. Öğretim Üyesi Burcu Öztürk, Almanya Ruhr Öğretmenler Derneği’nden Celal Aydemir ve Belçika Türk Dil Enstitüsü, Uyum ve Araştırma Merkezi’nden Şener Uğurlu sunumlarını gerçekleştirdi.

İlerleyen süreçte proje kapsamında Belçika’da sempozyum düzenlenmesi planlanırken 2024 yılının Mayıs ayında İstanbul’da yapılacak seminerle proje sona erecek.

Haber: Gizem Azboy

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.