“100. Yıl Matematik Eğitimi Günleri”

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen 100. Yıl Matematik Eğitimi Günleri başladı.

“100. Yıl Matematik Eğitimi Günleri”
13.12.2023
196
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü “100. Yıl Matematik Eğitim Günleri” başlığı adı altında öğretim üyeleri ve matematik öğretmenleri etkileşimine yönelik çalışmalara başladı. İlk etkinlik olan “Sayılar” ana temalı panel Milli Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.Panele, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Matematik Eğitim Anabilim Dalı öğretim üyeleri ile Kastamonu Merkez ilçelerdeki ortaokullarda görev yapan matematik öğretmenleri katıldı.

Açılış konuşmasını, Matematik Eğitim Anabilim Dalı Başkanı ve panel moderatörü Prof. Dr. Lütfi İncikabı, Kastamonu Üniversitesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak çalışmaları açısından bu panelin önemli olduğunu ifade etti. Prof. Dr. İncikabı, deneyim paylaşımlarının ildeki matematik başarısının artmasında katkısı olacağını belirtti.

Kastamonu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Vedat Terlemez ise Eğitim Fakültesi ile iş birliği altında gerçekleşen bu faaliyete ev sahipliği yapmaktan çok memnun olduklarını, bu iş birliklerinin uzun sürmesini gönülden istediklerini aktardı.

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ise şunları söyledi: “Problem çözme yeteneğimizi geliştiren ve analitik düşünme becerilerimizi güçlendiren matematik, günlük yaşamımızın her alanında karşımıza çıkıyor. Bu nedenle matematiğin temel prensiplerini anlamak çok değerlidir.”

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, Eğitim Fakültesi’nin tarihinden, öğretmen yetiştirme ve öğretim programlarından, eğitim öğretim faaliyetlerinden ve akademik uğraşlarından bahsetti. Eğitimsel ve sosyal sorumluluk içeren projelere verilen önemin altını çizen Prof. Dr. Kaçar, bu ortak etkinliğin paydaşı olmaktan Fakülte olarak mutlu olduklarını dile getirerek konuşmasını tamamladı.

Panelin ilk oturumunda Dr. Öğr. Üyesi Müjdat Takıcak, “Sayıların Tarihi”, ikinci oturumunda Dr. Öğr. Üyesi Feyza ALİUSTAOĞLU ve Doç. Dr. Mehmet Koray Serin “Sayılar ve İşlemler Öğrenme Alanında Kavram Yanılgıları” ve son otumda Doç. Dr. İbrahim Kepceoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Musa Sadak “Ulusal ve Uluslararası Sınavlarda Sayılar ve İşlemler Öğrenme Alanının Yeri ve Önemi” konusunda sunum gerçekleştirdi.

Etkinliğin ikinci kısmında ortaokul matematik öğretmenlerine yönelik atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Gerçek Yaşam Temelli Sayı Problemleri, Matematikte Yaratıcı Etkinlikler, Matematiksel Modelleme ile Farklılaştırma, Matematik Tarihinden Örneklerle Sayı Kavramının İnşası olmak üzere dört çalışma yapıldı.

100.Yıl Matematik Eğitimi Günleri, 12-13 Aralık 2023 tarihlerinde Kastamonu Fen ve Sosyal Bilimler Proje Ortaokulunda Dr. Öğr. Üyesi Feyza Aliustaoğlu koordinesinde 5. ve 6. sınıf öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilecek olan “Eğitsel Matematik Oyunları” etkinliği ile devam edecek.

Haber Düzenleme: Deniz AYDEMİR

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.