Kuzeykent’te “Eğitim Merkezi Konseri” Düzenlendi

Kastamonu Belediyesi tarafından, Kuzeykent Nikah ve Konferans Salonu’nda, “Eğitim Merkezi Konseri” düzenlendi.

Kuzeykent’te “Eğitim Merkezi Konseri” Düzenlendi
21.12.2022
451
A+
A-

Kastamonu Belediyesi Mesleki Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirilen Eğitim Merkezi Konseri’nde  çocuklar tarafından piyano dinletisi gerçekleştirilirken Çocuklar Korosu ve 80’ler, 90’lar Korosu şarkı seslendirdi. Konsere Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu, milletvekilleri, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Müzik ruhu günlük hayatın tozlarından temizler.” sözü ile başlanılan konserde ilk olarak koro şefi Canan Gökmen Pirci öncülüğünde piyano dinletisi sunuldu. Sırasıyla sahnede performanslarını sergileyen çocuklar, Kastamonu halkının beğenisini topladı. Çocuklar Korosu ile devam eden konserde sırasıyla, “Gezsen Anadolu’yu”, “Ilgaz Anadolu’nun Sen Yüce Bir Dağısın” ve “Paylaştıkça Hayat Güzel” şarkıları söylendi. Ardından çocuk solistin “Helvacı Helva” adlı şarkıyı söylemesiyle birlikte Çocuk Korosu sona erdi.

Çocuk Korosu konserinin bitişinin ardından Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu tarafından çocuklara hediye verildi. Vidinlioğlu, “Herkesin emeklerine sağlık, bu tabloyu görünce mutlu olmamak mümkün değil, çok kısa sürede çok yol aldılar.” dedi. Bahar döneminde bir konser daha düşündüklerini söyleyen Vidinlioğlu, emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Konserin ikinci aşamasında geçmeden önce Kastamonu halkıyla sohbet eden sunucu, 80’ler, 90’lar hakkında sorular sordu. Daha sonra 90’larda çocukluğunu geçirenlerin çok şanslı olduğunu, 90’ların ne 80’lere ne de 2000’lere benzediğini söyledi. Programın ikinci aşamasında 80’ler, 90’lar pop müzik konseri düzenlendi. Koroyu yönetmek üzere koro şefi, Canan Gökmen Pirci ve korosu sahneye davet edildi. Koro sırasıyla “Aldatıldık”, “Telli Telli”, “Ben Tabii Ki”, “Ele Güne Karşı”, “Aşk Bitti”, “Sevdik Sevdalandık”, “Arnavut Kaldırımı” ve “Delikanlım” şarkılarını söyledi. Korodaki solistlere de yer verilen bu konserde, ilk olarak Ali Cabir “Gül Döktüm Yollarına”, Fatma Yaman İsmailoğlu “Emrin Olur” ve son olarak Neriman Delge ve Hakan Delge  “Karabiberim” adlı şarkıları seslendirdi.

Konserin sonunda Belediye Başkanı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu tarafından sanatçılara çiçek takdim edildi. Konserin düzenlenmesi için çaba gösteren herkese teşekkür eden Vidinlioğlu, ”Güzel bir nostalji gecesini yaşandı, inşallah bu konseri kısa zamanda tekrarlayalım.” şeklinde konuştu.

Haber-Fotoğraf: Ümit Kaya- Melih Durmuş

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.