Eğitim Fakültesi’nde “Kırsalda Eğitim Farkındalığı” Etkinliği                                     

Sınıf Öğretmenliği Üniversite Topluluğu (SÖĞÜT) Kırsalda Eğitim Farkındalığı Programı düzenledi.

Eğitim Fakültesi’nde “Kırsalda Eğitim Farkındalığı” Etkinliği                                     
20.03.2024
81
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Üniversite Topluluğu (SÖĞÜT) tarafından “Kırsalda Eğitim Farkındalığı” programı gerçekleştirildi. Programa, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar başta olmak üzere akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Danışmanlığını Doç. Dr. Hatice Bozdemir Yüzbaşıoğlu’nun yaptığı programda, öğretmen adaylarına birleştirilmiş sınıf uygulama becerileri ve kırsalda eğitim farkındalığı kazandırmak hakkında bilgiler verildi. Doç. Dr. İlkay Aşkın Tekkol’un moderatörlüğünde gerçekleşen programda konuşmacı olarak İhsangazi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Çetinkaya ve İhsangazi Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Hakan Güleç katıldı. Sınıf Öğretmenliği Üniversite Topluluğu Başkanı Mehmet Abacıoğlu’nun sunuculuk yaptığı etkinlik saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Murat Çetinkaya, seminere ilk olarak okulda idari işler ve okul aidiyeti hakkında sunum yaparak başladı. Seminerin sonunda Güleç kendisine yöneltilen soruları cevapladı.  Murat Çetinkaya’nın ardından, birleştirilmiş sınıflarda sınıf yönetimi, okul-aile köy ilişkileri ve birleştirilmiş sınıflarda planlamayla alakalı bilgileri vermek için sunuma Hakan Güleç devam etti. Güleç sunumun sonunda gelen sorulara cevap verdi.

Etkinlik sonunda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, Doç. Dr. İlkay Aşkın Tekkol’a teşekkür belgesi; Doç. Dr. Hafife Bozdemir Yüzbaşıoğlu, Murat Çetinkaya’ya teşekkür belgesi; Arş. Gör.  Berna Yiğitkaya; Hakan Güleç’e teşekkür belgesi verdi. Etkinlik, Topluluk Başkanı Mehmet Abacıoğlu’nun kapanış konuşması ve toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı.

Haber Düzenleme: Gözde Nur ŞAHİN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.