“Eğitim Önemli! Üniversite Şart!”

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık öğrencilerinin öncülüğünde “Medya ve Halkla İlişkiler” konferansı gerçekleştirildi.

“Eğitim Önemli! Üniversite Şart!”
09.12.2022
572
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Doç. Dr. Zübeyde Süllü tarafından yürütülen Halkla İlişkiler Uygulamaları dersi kapsamında “Medya ve Halkla İlişkiler” isimli bir konferans düzenlendi. Konferansa konuk olarak gazeteci-spor spikeri Yılmaz Acar Davut katıldı. Davut, Kastamonu Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu olup burada olmaktan gurur duyduğunu dile getirdi. Davut, lisans birinci sınıfta Doç. Dr. Zübeyde Süllü ile yaşadığı bir anıyı anlatarak “Bu olay özgür düşünmenin ve düşünceyi ifade etmenin aslında kötü bir şey olmadığını bana gösterdi.” dedi.


Davut, üniversite hayatının kendi kişisel gelişimi için çok faydalı olduğunu dile getirerek, “Eğitim önemli! Üniversite şart! Çünkü meslek hayatında ve sosyal yaşamda büyük etkisinin olduğunu söyleyebilirim. Lisans hayatımda tanıştığım insanlar, katıldığım programlar bana çok şey kattı. Şu an da hala ihtiyaç duyduğumda üniversiteden tanıdığım ve kariyer olarak çok iyi yerlere gelmiş insanların desteğini görmekteyim.” ifadelerini kullandı.

Gazetecinin ve gazetenin haber kaynaklarına değinen Davut, kendi haber kaynağının vatandaş olduğunu ifade etti. İletişim ve bağların önemine vurgu yapan Davut, “Bazen bir fotoğraf, bazen bir merhaba, bazen kopmayan ilişkiler… Her zaman iletişim birçok şeyin başlangıcıdır.” dedi.
Konferans öğrencilerden gelen soruların cevaplanmasıyla devam etti. Davut, bir öğrencinin yönelttiği “İnsan hayatından daha değerli bir haber var mıdır? Haber değeri etiğe uygun biçimde nasıl ölçülür? sorusuna, “İnsan hayatından daha değerli bir haber yoktur. Bir insanın yaşam hakkına müdahale eden bir şey ne haklı ne de etik olur. Bazı haberlerin etik değerinin gözetilmesi gerekirken bazen de faydası gözetiliyor.” şeklinde yanıt verdi.

Konferansın sonunda İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Serkan Tolan tarafından Yılmaz Acar Davut’ a çiçek takdim edildi.

Haber: Zehra Aleyna Ünlü-Ayşe Taşdelen
Fotoğraf: Ayşe Taşdelen

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.