Eğitmenlik Hayatını Açtığı Çiftlikte Sürdürüyor

Lisanslı eğitimlerini tamamladıktan sonra Kastamonu’nun Daday ilçesinde at çiftçiliği kuran kadın girişimci Nihal Gül, verdiği atlı terapi eğitimler ile farklı projeleri hayata geçiriyor.

Eğitmenlik Hayatını Açtığı Çiftlikte Sürdürüyor
08.03.2022
1.184
A+
A-

Lisanslı eğitimlerini tamamladıktan sonra Kastamonu’nun Daday ilçesinde at çiftçiliği kuran Nihal Gül (44), burada verdiği eğitimler ile farklı projeleri hayata geçiriyor. 15 yıl süren  öğretmenlik tecrübesinden sonra eşi ve çocukları ile Kastamonu’ya gelerek at çiftliği işletmeye başlayan Gül, lisanslı binicilik eğitimleri verirken aynı zamanda çocukları ve yetişkinleri atlar ile buluşturuyor. 3 çocuk annesi ve işletme sahibi olan Gül, Kastamonu Üniversitesi Daday Nafi ve Ümit Çeri  Meslek Yüksekokulu Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümü’nde de öğrenimini sürdürüyor.

Çocukluğundan beri birçok sektörde çalıştığını ve artık sakin bir hayat tarzı istediğini ifade eden Gül, çocuklarını doğayla iç içe yetiştirmek için bu atılımı gerçekleştirdiğini belirtti. Atlı terapi projesinin önemine değinen Gül, atların şifa kaynaklı hayvanlar olduğunun ve verdiği eğitimlerde çocukların daha sakin bir kişiliğe kavuşmasında rol oynadığının altını çizdi.

Kastamonu Üniversitesi’nde eğitimine devam ederken kalan vakitlerde sınıf arkadaşlarıyla birlikte atların bakımıyla ilgilendiklerini ve arkadaşlarının da kendilerini geliştirme imkanı bulduklarını dile getiren Gül, sözlerini “Bu girişimciliği sadece kendimin değil, başkalarının da yapabileceğine inandığım için fark edilsin istiyorum” şeklinde sürdürdü.

Atlı terapi eğitimleri sayesinde birçok projeyi Kastamonu’ya kazandıran Nihal Gül, “ Henüz olmak istediğim yerde değilim. 44 yaşındayım ama hala öğreniyorum ve bu konuda çok hevesliyim. Şimdi başka projelerimiz olacak. Doğada insanlarla atları buluşturacağız. Bu buluşmayı gençler odaklı olacak şekilde atlı liderlik, doğada atlı pilates, yoga eğitimleri gibi çeşitli aktivitelerle sağlayacağız” diye konuştu.

Haber/ Fotoğraf: Gizem Azboy

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.