“İçime Zor Sığdırdım, Dışıma Nasıl Dökeyim?”

Kastamonu Üniversitesi Psikoloji Topluluğu tarafından ‘Hislerine Merhaba De!’ etkinliği gerçekleştirildi.

“İçime Zor Sığdırdım, Dışıma Nasıl Dökeyim?”
22.11.2022
845
A+
A-

21 Kasım Dünya Merhaba Günü’nde kıyafet kodu (dress code) kullanılarak bastırılan duygu ve düşüncelerin kabulü için ‘Hislerine Merhaba De!’ etkinliğinde Psikoloji Topluluğu üyeleri bir araya geldi. Kırmızı-sevgi, mavi-mutluluk, siyah-melankoli, beyaz-umutlu, yeşil-sakinlik duygularını ifade etmekteydi. Etkinlikte melankoli duygusunu ifade eden siyah rengi daha fazla tercih edildi. Psikoloji Topluluğu Başkanı Gökçe Aydın, ‘Her ne kadar şu anda hissettiklerimiz bizi karamsarlığa sürüklese de elbet bu duygunun da üstesinden gelerek halledeceğiz. Bunun için önce bastırdığımız duyguları dışa vurarak kabullenip böyle bir ortamda empati çalışmaları yaparak birbirimize destek olacağız.’ dedi.

Kastamonu Üniversitesi Yemekhanesi’nde ‘Hislerine Merhaba De!’ panosu kuruldu. Aydın, ‘Ne hissediyorsanız gidip oraya yazabilirsiniz. Hisleri sözlere dökmek, kendini açmak çok zor ve insanda ister istemez biraz yargılanma korkusu yaratabiliyor.’ dedi.

Etkinlik için duygu durumu çubukları hazırlandı. Çubuklara renklerle birlikte duygular yazılarak katılımcılara uzatıldı. Katılımcılar seçtikleri duygu durumu çubuğunda yazan ifadenin kendisi için ne anlama geldiğini anlattı.

Üyelerden Cüneyt Yılmaz, ‘İçime zor sığdırdım, dışıma nasıl dökeyim? Hissettiklerimi yazıya dökmek, duygularımı açmak ne zormuş.’ dedi. “Bazen ilerlemek için bir iki adım geriye gitmek gerekebilir” diyerek devam etti.

Duygu durumlarına göre uygun giyinen katılımcılar neden bu duyguları hissettiklerini anlattılar. Etkinliğin devamında bu duyguların hissettirdikleri hakkında empati yapılarak ortak çözümler arandı. Ardından çok fazla olumsuz düşüncelere maruz kalındığından dolayı biraz eğlenmek adına tabu oynandı.

Topluluk Başkanı Aydın, etkinlik sonunda 25 Kasım Cuma günü ‘Kadına Şiddetle Mücadele’ semineri gerçekleştireceklerini duyurdu. Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Cemil Meriç Salonu’nda saat 16.00’ da Psikolog Yiğit Daimselamet’in konuk olacağından ve bu etkinliğin katılımcıların duygu ve düşüncelerini olumlu yönde etkileyeceğinden bahsederek topluluk üyelerini davet etti.

Haber-Fotoğraf: Zehra Aleyna Ünlü

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.