“Erteleme! Üşenme! Vazgeçme!”

Kastamonu Üniversitesi Belki De Sensin Öğrenci Topluluğu’ nun katkılarıyla Meddah Rugeş Demir tarafından “Meddah Gösterisi” gerçekleştirildi.

“Erteleme! Üşenme! Vazgeçme!”
13.12.2022
596
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü doktora öğrencisi Rugeş Demir, “Meddah Gösterisi” düzenledi. Truva Cafe’de gerçekleşen gösteriye Belki De Sensin Topluluğu üyeleri ve ve öğrenciler katıldı. “Akıl Verilir Mi?” hikayesini meddahlık geleneğine uygun olarak anlatan Demir, “Amacımız, kültürel mirasımızın ve değerlerimizin bir parçası olan meddahlık sanatını tanıtmak aynı zamanda kök hücre bağışının ne olduğu konusunda sizleri bilgilendirmek.” ifadelerini kullandı.

Gösterinin ardından konuşan Belki De Sensin Topluluğu Başkanı Beyza Emrebaş, “ Hepimizin çevremizden sıkça duyduğu bazı hastalıklar var. Birilerinin derdine derman olmaya çalışmamız gerekiyor. Belki De Sensin Topluluğu olarak 18-50 yaş arası tüm bireylerde kök hücre hakkında farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Kök hücre tedavisi lösemi, lenfome ve bazı kan hastalıklarının tedavisini gören hastaların son şansı olabilir” diye konuştu.

Beyza Emrebaş konuşmasını, “Bizim bir sloganımız var: Erteleme! Üşenme! Vazgeçme! Sizlerden tek ricamız birilerinin yaşaması için hep birlikte çalışalım.” şeklinde bitirdi.

Haber- Fotoğraf: Zehra Aleyna ÜNLÜ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.