“Geçmişten Günümüze Türkiye Ormancılığı”

Kastamonu Üniversitesi’nde “Geçmişten Günümüze Türkiye Ormancılığı” adlı konferans gerçekleşti.

“Geçmişten Günümüze Türkiye Ormancılığı”
09.12.2022
398
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi’nde Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey’in katılımıyla “Geçmişten Günümüze Türkiye Ormancılığı” adlı konferans gerçekleşti. Orman Fakültesi öncülüğünde düzenlenen konferansa, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Küçük ve Prof. Dr. Kasım Yenigün, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, akademisyenler, OBM çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan programın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük yaptı. Prof. Dr. Küçük, ormancılık ve tabiat turizmi alanlarında ihtisaslaşan Kastamonu Üniversitesi’nin Orman Genel Müdürlüğü ile önemli çalışmalar yaptığını vurguladı.

Konferans Orman Genel Müdürlüğü’nün tanıtım filmi ile devam etti. Tanıtım filminin ardından Orman Genel Müdürlüğü’nün kuruluşundan ve ormancılığın tarihsel sürecinden söz eden Karacabey, “Ormanda sadece ağaçlar yok, orman aynı zamanda bir ekosistemdir. Orman Genel Müdürlüğü’nün vazifeleri ormanların korunması, geliştirilmesi, iyileştirilmesi rehabilitasyon çalışmaları, ormanların işletilmesi, orman köylüsünün desteklenmesidir” ifadelerini kullandı. 

Karacabey konuşmasında, Türkiye’nin geçmişten günümüze orman varlığını, üniversite bahçelerinde yapılan fidan dikimi çalışmalarını da anlattı.

Guinness Rekoru Kırıldı

2019 yılında Çorum’da 303 bin 150 adet fidan dikilerek Guinness rekoru elde edildiğini hatırlatan Karacabey,  2020 yılında ise Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Kampüsü’nde 452 bin 23 fidanın, 21 bin 826 metrekarelik alana dikilmesiyle oluşturulan Türkiye haritasının, bitkilerle yapılmış en büyük resim olarak yeni bir Guinness rekoru kırdığını söyledi.

Karacabey, ağaçlandırma faaliyetleri kapsamında ülke ekonomisine katkı sağlandığını ve bu sayede 30 milyon fidanın toprakla buluştuğu sözlerine ekledi. 

Program, öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.

Haber: Şuheda Aydın/ Aslıhan Kılıç/Melda Erdoğan

Fotoğraf: Şuheda Aydın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.