Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Yeni Mekân Açılışı ve Dış Paydaş Buluşmaları Resim Sergisi

Kastamonu Üniversitesi’nde, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin yeni mekanları açılırken Sinop Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencilerinin hazırladıkları çalışmalardan oluşan Dış Paydaş Buluşmaları Resim Sergisi sanatseverlerle buluştu.

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Yeni Mekân Açılışı ve Dış Paydaş Buluşmaları Resim Sergisi
25.12.2022
437
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde, Sinop Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencilerinin hazırladıkları çalışmalardan oluşan ‘Dış Paydaş Buluşmaları’ Resim Sergisi ve Müzikoloji bölümünün yeni mekanlarının açılışı gerçekleşti.

Açılış törenine, Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, GSTF Dekanı Prof. Erol Yıldır, Sinop Üniversitesi GSTF Dekan V. Prof. Dr. Nuri Kavak, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış öncesinde GSTF Dekan Yardımcısı Müzikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Elçin Ergin Talaka yönetiminde bir koro dinletisi gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşma yapan, Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erol Yıldır, öğrencilere en iyi eğitimi vermek amacıyla Müzikoloji bölümü dersliklerinin hizmete açıldığını belirterek Dış Paydaş Buluşmaları Sergisi’nin açılışına katılan Sinop Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Kavak’a, GSTF akademik personeline ve öğrencilerine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Sergi Salonu’nun ilk etkinliği de Sinop Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü 3. ve 4. Sınıf öğrencilerinin reprodüksiyon çalışmaları ile Dış Paydaş Buluşmaları Resim Sergisi oldu.

Sergide, öğrencilerin natürmort, karakalem, portre çalışmaları, peyzaj ve karışık reprodüksiyonlar yer aldı. Resmi sergilenen öğrenci Selcan Tarihce yaptığı çalışmasını sanatseverler için şu şekilde yorumladı: “Bilinen sanatçıların tablolarını inceleyip çizgilerime ve bana hitap eden eseri çalıştım tablom da ışık gölgeyi daha çok ön plana çıkardım. Natürmort çalıştım.” Zeynep Bolat da “Sanatçının eserini kendime uyarlayarak ışık gölge ile fark yaratmak istedim, çok fazla renk var iki boyutlu çalıştım, üç boyutlu görüntü olabilmesi için…” dedi.

Haber: Ece SİNAN, Mert Can BAŞCAN
Fotoğraf: Enes ÖZCAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.