TÜRK KIZILAY KASTAMONU ŞUBESİ 14 AYLIK FAALİYET RAPORUNU SUNDU

Türk Kızılay Kastamonu Şube Başkanı Sabit Tavil ve şube Yönetimi Eylül 2020- Ekim 2021 Faaliyet raporunu basın mensuplarına sundu.

TÜRK KIZILAY KASTAMONU ŞUBESİ 14 AYLIK FAALİYET RAPORUNU SUNDU
09.11.2021
571
A+
A-

Eylül 2020- Ekim 2021 Türk Kızılay Kastamonu Şubesi Faaliyet raporunu sunan şube Başkanı Tavil, aşevinden eğitime, doğal afetlerden salgına kadar bir yıl içerisinde yapılan faaliyetleri verilerle raporladı. Yapılan bütün faaliyetlerin raporunu basın mensuplarına sunan Başkan Sabit Tavil, Türk Kızılay Kastamonu Şubesi olarak yeni dönemde daha güçlü bir Kızılay için atılacak olan adımları anlattı.

Türk Kızılay’ın köklü bir tarihe sahip olduğuna değinen Kızılay Kastamonu Şube Başkanı Sabit Tavil;“Ekim ayı Kızılay’ın kuruluş yıldönümü ve Kızılay haftamızı içerisinde barındıran ay olarak önemlidir. Kızılay bağışçılarıyla, sürdürülebilir kaynak sağlayan gelir getirici faaliyetleriyle büyüyor. İyilik yolculuğumuzda temel düsturumuz bir kişiyi bile geride bırakmamak. Bayrağımızın yanında hür ve güçlü bir Türkiye için gayretimizi sürdürmek. İyilik büyüyor ve büyümeye devam edecek. Şüphesiz kolay bir yol değil ama “Ya bir yol bulacağız, ya da bir yol yapacağız. Kızılay Hareketinin kıymetli temsilcileri başta olmak üzere tüm milletimizin Kızılay Haftasını tebrik ediyorum. Yapılan işlerin büyüklüğü rakamlardan değil amaçların yüceliğinden kaynaklanır. Faaliyetlerimiz aralıksız sürüyor” ifadelerini kullandı.

YARDIMLAR SAHİPLERİNE ULAŞIYOR

Taşköprü ve Bozkurt ilçelerinde meydana gelen felaketlerde ekip olarak çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini belirten Başkan Sabit Tavil, yangın ve sel felaketlerinde ülkede vatandaşların destekleriyle gerçekleşen yardımlar sayesinde Kızılay gönüllüleri ile birlikte büyük bir iş çıkardıklarını ve bu bölgelerdeki ihtiyaçların sahiplerine tek tek ulaştırıldığını söyledi. Tavil, Afet bölgesindeki ilçelerde bulunan ihtiyaç sahiplerine edilen yardımları şu şekilde açıkladı; “Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında Türk Kızılay’ının görevi olan beslenme ihtiyacının karşılanması için ilk etapta Azdavay ilçesine 500 kişilik sıcak yemek ve 1 tır su gönderdik. Öğlen saatlerinden beri afetten etkilenen Bozkurtlu hemşerilerimizin acil gıda ihtiyacını karşılamak için 3 bin 500 kişilik sıcak yemek, 5 bin adet sandviç ve 2 tır suyu afet akşamında Bozkurt’ta olacak şekilde organize ettik. Hemen akabinde Araçlarımıza 2 bin adet su, 2 bin adet meyve suyu, 2 bin adet kek ve bisküvi alarak tüm ekiplerimizle birlikte Bozkurt’a hareket ettik. Ayrıca Kızılay Genel Müdürlüğümüze bağlı birimler de acil olarak sel afetinin yaşandığı bölgelere yönlendirildi”.

Başkan Tavil, Kastamonu’da yapılan yardım faaliyetleri hakkında şu bilgileri de ekledi; 17 Eylül 2007 tarihinde Türk Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altın’ın katılımı ile Türk Kızılay’ı, Kastamonu Üniversitesi rektörlüğü ve Kastamonu Belediye Başkanlığı ile yangınlarla mücadele işbirliği protokolü imzalayarak altını doldurmak amacıyla devam ettiğini ve ayrılan bir bütçe buluyor ”.

İlde sık sık kurum ve kuruluş ziyaretleri de gerçekleştiren Türk Kızılay Kastamonu Şube yönetimi, hayırseverlerden gelen yardımları ilçelerde bulunan okul öğrencilerine de ihtiyaçlara uygun bir şekilde ulaştırmaya devam ediyor.

KASTAMONU’YA YENİ PROJELER KAZANDIRILIYOR

Kan bağışlarında gerçekleşen kampanyalardan bahseden Tavil, Kastamonu’da bulunan tüm mahalle ve sitelerde 20 kez kan bağış kampanyaları düzenlediklerini sözlerine ekleyerek vatandaşların gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkürlerini sundu.

Kızılay şubesi olarak yapılacak olan ve planlaması tamamlanan projeler hakkında bilgi veren Başkan Tavil; “lojistik deposunun yapımı için yetkilerin istendiğini söyleyerek en kısa sürede bu projelerin Kastamonu’ya kazandırılacağını da duyurdu.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.