Halk Bilimci Tan, Resim Koleksiyonunu Kastamonu Üniversitesi’ne Bağışladı

Kastamonulu Halk Bilimci ve Yazar Nail Tan resim koleksiyonunu Kastamonu Üniversitesi’ne bağışladı.

Halk Bilimci Tan, Resim Koleksiyonunu Kastamonu Üniversitesi’ne Bağışladı

Halk Bilimci ve Yazar Nail Tan, resim koleksiyonunu Kastamonu Üniversitesi’ne bağışladı. Sanat alanında dünyanın önde gelen isimlerin eserlerinin yer aldığı Nail Tan Resim Koleksiyonu Resim Sergisi, Merkez Kütüphanesi’ndeki Güzel Sanatlar Galerisi’nde açıldı.

Serginin açılışına, Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erol Yıldır, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Tuna, Halk Bilimci ve Yazar Nail Tan ile eşi Mefharet Tan, öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Serginin açılışında konuşan Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erol Yıldır, “Bu sergide yer alan resimler Nail Tan’ın yıllarca topladığı koleksiyonu. Eserlerini bizim üniversitemize bağışladı. Şu anda Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin zimmetinde, biz o resimlerden bir seçki yaptık. Burada yer alan resimlerin yüzde 99’u farklı ülkelerde yaşayan ve Türkiye’deki adı artık sanat tarihi kitaplarına geçmiş büyük ustaların resimleri…  Bu yüzden buradaki eserlerin maddi manevi değeri çok yüksek… Bunları dönem dönem seçki yapıp sergileyeceğiz. Bu sergi bir ay boyunca açık olacak. Gelecek dönemde diğer sergileyemediğimiz eserleri sanatseverlerle buluşturacağız” diye konuştu.

Nail Tan, 1970’lerde başlayan Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı’ndaki yöneticilik görevleri süresince pek çok sergi açılışına katıldığını ve sanatçıları teşvik ettiğini ifade etti. Kültürün toplum ile bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Tan, kültüre toplu olarak bakılmamasının bir eksiklik olacağını belirtti. Tan, sanata verdiği değer sonucunda dünyanın çeşitli yerlerinden kendi satın aldığı ve hediye edilen eserler ile koleksiyonunun oluştuğunu anlattı.

Haber/ Fotoğraf: Gizem Azboy

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.