İHA HABER MÜDÜRÜ POLİS-ADLİYE GAZETECİLİĞİNİ ANLATTI

İhlas Haber Ajansı (İHA) Ankara Haber Müdür Beyazıt Cebeci, İletişim Fakültesi 4. sınıf öğrencilerinin aldığı Polis-Adliye gazeteciliği dersine konuk oldu.

İHA HABER MÜDÜRÜ POLİS-ADLİYE GAZETECİLİĞİNİ ANLATTI
16.11.2021
790
A+
A-

İhlas Haber Ajansı (İHA) Ankara Haber Müdür Beyazıt Cebeci, 15 Kasım Pazartesi günü, İletişim Fakültesi 4. sınıf öğrencilerinin aldığı Polis-Adliye gazeteciliği dersine konuk oldu. Polis- Adliye muhabiri olarak 9 yıl çalıştığını ifade eden Cebeci, çevrimiçi platform üzerinden katıldığı derste, meslek hayatındaki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Haberciliğin ilke ve faaliyetlerinden bahseden Cebeci, mesleğin zor taraflarının olduğunu, özellikle Polis-Adliye muhabirliği yaparken şiddet görme riski ile karşı karşıya kalınabileceğini dile getirerek, bahsi geçen tehlikelere karşı alınabilecek önlemlere değindi. Öte yandan Polis-Adliye muhabirlerinin habere ulaşma ve düzenli bilgi edinme noktasında hakim, savcı, avukat ve polislerle olumlu ilişkiler tesis etmeleri gerektiğini belirtirken, hukuk konusunda donanımlı olmalarının kendilerine avantaj sağlayacağını sözlerine ekledi.

Gazeteciliğin her türünde olduğu gibi Polis-Adliye muhabirliğinde de haberin doğruluğunun teyit edilmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Cebeci şunları söyledi: “Haber kaynaklarının artması ortaya teyit edilemeyen haberleri beraberinde getiriyor. Doğruluğunu kanıtlayamadığımız hiçbir haberi yayınlamıyoruz. Gazeteci bir habere gittiğinde haberin asparagas olup olmadığını çevredeki görgü tanıklarının ifadeleri ve verdikleri röportajları ile anlayabilir. Bu sebeple gazeteciler için röportaj çok önemlidir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.