İletişim’de Narkotik Suçlarla Mücadele Eğitimi

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda Narkotik Suçlarla Mücadele Eğitimi verildi.

İletişim’de Narkotik Suçlarla Mücadele Eğitimi
26.10.2023

Türkiye genelinde üniversite öğrencilerine yönelik uyuşturucu ile mücadele kapsamında Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polisler tarafından seminerler düzenleniyor. Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda da Kastamonu Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Ahmet Şahan tarafından  düzenlenen etkinlikte öğrencilere “Bilinçli Gençler ve Sağlıklı Toplum 2023 Projesi” kapsamında konferans verildi.

Şahan, konferansta öğrencilere uyuşturucuya özenme, arkadaş çevresi, aile etkenleri gibi çevresel faktörlerin örneklendirmesinin yanı sıra Narkolog Projesi, uyuşturucu bağımlılığı, madde bağımlılığı, uyuşturucu maddeye başlama nedenleri, bağımlılık döngüsü konularına değindi.

Uyuşturucu maddenin kullanımında kişilerin fiziksel, bilişsel, psikolojik ve çevreye olan zararlarından bahseden Şahan, katılım sağlayan öğrencilere soru-cevap karşılığında çeşitli hediyeler verdi.

Polis memuru Şahan, kısa filmlerle konferansı sonlandırdı.

Haber: Aslıhan KILIÇ- Melda ERDOĞAN

Fotoğraf: Aslıhan KILIÇ