GENÇ KIZILAY TOPLULUĞU ORYANTASYON EĞİTİMİ DÜZENLEDİ

Genç Kızılay Topluluğu yeni üyelerine Kızılay’ın amacını, yaptıkları faaliyetleri ve birimlerini tanıtmak için oryantasyon eğitimi düzenledi.

<strong>GENÇ KIZILAY TOPLULUĞU ORYANTASYON EĞİTİMİ DÜZENLEDİ</strong>
06.11.2023
125
A+
A-

Genç Kızılay Topluluğu’nun yeni üyeleri için düzenlediği oryantasyonda Genç Kızılay Topluluğu’nun Başkanı Salime Şeyma Doğan, Eğitim Birimi Başkanı Merve Demirtaş ve Eğitim Birimi üyesi Hatice Güçlü söz aldı.

Açılış konuşmasını yapan Hatice Güçlü Kızılay’ın yapısından ve kuruluş amacından söz etti. Kızılay’ın bağımsız bir kuruluş olduğunun altını çizen Güçlü, hiçbir şekilde kar elde etmediklerini de ifade etti. Güçlü, Türkiye Kızılay Derneği’nin çatısı altında Türk Kızılay ve Kızılay’ın tek bir kurum olduğunu da bildirdi. Bu derneğin kapısının herkese açık olduğunu ve Türkiye’nin her bölgesinde faaliyet gösterdiklerini söyledi. Kızılay’ın ulusal ve evrensel bir kuruluş olduğunu ifade eden Güçlü, Kızılay’ın da diğer ülkelerdeki derneklerle aynı statüde yer aldığını açıkladı. Güçlü, Kızılay’ın en önemli amacının insan onurunu korumak olduğunu söyledi.

Genç Kızılay Eğitim Birimi Başkanı Merve Demirtaş da Kızılay’ın faaliyet alanlarından bahsetti. Kan bağışının öneminin altını çizen Demirtaş, kan hizmetleri kapsamında kök hücre bağışının da yapıldığını söyledi.

Son olarak sözü Genç Kızılay Topluluğu Başkanı Salime Şeyma Doğan aldı. Doğan ilk olarak oryantasyonun önemine dikkat çekti. Kızılay’ın tarihsel sürecinden kısaca bahseden Doğan, katılımcıların da sorularını yanıtladı. Doğan, Genç Kızılay Topluluğu’nun birimlerini de tanıtarak konuşmasını bitirdi.

Oryantasyon oyunlar ve müzikler eşliğinde sona erdi.  

Haber/Fotoğraf: Gözde Nur ŞAHİN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.