İletişim’de Oryantasyon Eğitimi

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde birinci sınıf öğrencileri için oryantasyon eğitimi düzenlendi.

İletişim’de Oryantasyon Eğitimi
06.11.2023
213
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Radyo, Televizyon ve Sinema ve Gazetecilik Bölümü birinci sınıf öğrencilerine İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin tarafından oryantasyon eğitimleri verildi.

3 bölüm için ayrı ayrı düzenlenen oryantasyon eğitimlerinde Dekan Prof. Dr. Çetin, birinci sınıf öğrencilerine başarı dolu bir üniversite hayatı geçirmelerini temenni etti. Kastamonu Üniversitesi’nin gelişmiş imkanlarından söz eden Prof. Dr. Çetin, öğrencilerin başta kütüphane ve sosyal tesisler olmak üzere bu fırsatlardan yararlanması gerektiğini söyledi. Öğrencilerin birinci sınıftan başlayarak mezun olacakları güne kadar çalışma azimlerini diri tutmasını isteyen Prof. Dr. Çetin, dersleri gününde çalışmanın akademik başarıyı artıracağının altını çizdi. Günümüz çalışma koşullarına da değinen Prof. Dr. Çetin, İletişim Fakültesi öğrencilerinin teorik bilginin yanında uygulama pratikleri edinmesi gerektiğini de söyledi. Prof. Dr. Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Lisans eğitiminiz boyunca altın bileziklerinizi çoğaltın. Bunun için İletişim Fakültemizin uygulama birimleri Kastamonu Kampüs TV, Gazete Kampüs, Reklam Atölyesi’nde hocalarınızın size verdiği teknik eğitimlerden faydalanmaya çalışın. Öğrenci topluluklarımızın faaliyetlerini takip edin, aktif rol alın.

Öğrencilerin karşılaştıkları sorunlara çözüm bulmak için Fakülte yönetiminin ve akademik kadrosunun kapılarının her zaman açık olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Çetin, bu durumlarda öğrencilerin nasıl bir yol izlemesi gerektiğini anlattı. Prof. Dr. Çetin, sınavların büyük bir titizlikle yapıldığını aktararak kopyaya asla müsamaha göstermediklerinin altını çizdi. Öğrencilere yabancı dil öğrenmeleri tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Çetin, dil öğrenmek için Merkez Kütüphane’nin erişimlerinden faydalanılabileceğini vurguladı.

Oryantasyon eğitimleri öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.