Kastamonu Teknokent’te  “Temel Düzey Marka Eğitimi”

Kastamonu Teknokent’te düzenlenen “Temel Düzey Marka Eğitimi” adlı konferansta Kastamonu Üniversitesi Patent Destek Ofisi Koordinatörü Öğretim Görevlisi Mehmet Fırat Olgun konuşmacı olarak yer aldı.

Kastamonu Teknokent’te  “Temel Düzey Marka Eğitimi”
27.03.2024
62
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Teknokent’te düzenlenen etkinlikte Öğretim Görevlisi Mehmet Fırat Olgun tarafından “Temel Düzey Marka Eğitimi” verildi.

Konuşmasına temel düzeyde markalaşmadan bahsederek başlayan Öğr. Gör. Olgun, yeni girişimcilerin markalaşmadaki önemini vurguladı. Sunumunda fikri hakların 42 yılda çok değiştiğini, patent haklarının günümüzde çok önem kazandığını dile getiren Olgun, markanın en önemli unsurunun, ürünü öne çıkarmak olduğunu söyledi. Marka, ürün ve hizmeti birbirinden ayırt etmeyi, aynı şekilde markanın renk, harf, slogan ve şekil olabileceğini ifade eden Olgun, geleneksel olmayan marka türlerinin üzerinde durarak “Başka biri tuz atma hareketi ile kazanç elde ediyorsa, sahibine tazminat ödeyebilir” diyerek sözlerini devam ettirdi.

Sunumuna Marka Başvuru Tescil Süreci konusundan devam eden Olgun, “Ayırt edici niteliğe sahip olmayan işaretler, marka olarak tescil edilemez.” dedi. Bunlara örnek olarak yer, şekil, kültürel ve dini değerleri örnek gösterdi. Markaların ülkesel olduğunu dile getiren Olgun, uluslararası başvuru yapılmayan markaların başka ülkeler tarafından kullanılabileceğini söyledi.

Olgun, Kastamonu Üniversitesi’nin aldığı patentleri göstererek konuşmasını sonlandırdı.

Haber-Fotoğraf: Ümit Kaya-Melih Durmuş

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.