Kastamonu Üniversitesi 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni Sergi ile Andı

Kastamonu Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin organize ettiği 18 Mart
Çanakkale Zaferi Öğretim Elemanları Karma Sergisi’ne ev sahipliği yaptı.

Kastamonu Üniversitesi 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni Sergi ile Andı
25.03.2024

Kastamonu Üniversitesi “18 Mart Çanakkale Zaferi Öğretim Elemanları Karma Sergisi”
sanatseverlerle buluştu. 24 akademisyenin 33 çalışmasının bulunduğu sergi, Kastamonu
Üniversitesi Güzel Sanatlar Galerisi’nde, Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım
Fakültesi Öğr. Gör. Dr. Mustafa Kartal’ın küratörlüğünde gerçekleşti. Sergiye Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük, Prof. Dr. Kasım Yenigün, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erol Yıldır ve birçok öğretim elemanı ile öğrenci katıldı.

Serginin açılışında Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzikoloji Bölümü öğrencileri Umut Kullukçu ile Halil İbrahim Dönmez gitar ve saz eşliğinde Çanakkale, Kahramanlık ve Asker türkülerini seslendirirken katılımcılar da onlara eşlik etti. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Küçük, Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Kasım Yenigün, öğretim elemanlarının eserlerini tek tek gezerek hikayelerini dinledi ve her birine ayrı ayrı tebrik etti. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erol Yıldır, Türk tarihinin bir dönüm noktası olan Çanakkale Savaşlarında yazılan kahramanlık destanını sanatçıların gözü ile anlatmaya çalıştıklarını belirtirken, Çanakkale Savaşları’nda görülen birlik beraberlik ve dayanışmanın günümüzde de devam etmesi temennisinde bulundu. Prof. Yıldır, sergiye katkıda bulunan tüm akademisyenleri tebrik ederek konuşmasını sonlandırdı.

Haber/Fotoğraf: Şuheda AYDIN