Kastamonu Üniversitesi Deprem Bölgesi İçin Tek Yürek Oldu

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde gerçekleşen depremler sonrasında Kastamonu Üniversitesi yardım kampanyası düzenledi, arama kurtarma çalışmalarına eşlik etti.

Kastamonu Üniversitesi Deprem Bölgesi İçin Tek Yürek Oldu
27.02.2023
427
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerini etkileyen 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki depremler, tüm dünyayı derinden sarstı.

Ülkenin ve dünyanın dört bir yanında başlatılan yardım seferberliğine Kastamonu Üniversitesi de dahil oldu. İlk olarak Kastamonu Üniversitesi ve Türk Kızılayı Kastamonu Şubesi iş birliği ile depremzedeler için ayni ve nakdi yardım kampanyası başlatıldı.

Kastamonu Üniversitesi akademik ve idari personeli ile öğrencileri deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına eşlik etti. Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Baydil liderliğindeki ekip, Hatay Hassa İlçesinde arama kurtarma faaliyetlerine katıldı. Kastamonu Üniversitesi ekibi, deprem bölgesinde yardım malzemeleri dağıtarak çadırlar kurdu ve diğer ihtiyaçları karşılamak için de çalışmalar yürüttü.

Ayrıca, Bozkurt Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programında eğitim gören 30 öğrenci, Öğr. Gör. Ahmet Gür, liderliğinde arama kurtarma ve yardım faaliyetlerini büyük bir gayretle sürdürdü.

Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alev Sökmen, Dr. Öğr. Üyesi Elif Zeynep Özer, Dr. Öğr. Üyesi Serkan Çalışkan ve öğretim elemanları öncülüğünde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağı’nda deprem bölgesindeki depremzedelere gönderilmek üzere dayanıklı gıda üretimi de yapıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.