Kastamonu Üniversitesi Genç Ofis’te CV Hazırlama, Mülakat Teknikleri ve Beden Dili Eğitimi

Kastamonu İŞKUR İş Kulübü tarafından “CV Hazırlama, Mülakat Teknikleri ve Beden Dili Eğitimi” düzenlendi.

Kastamonu Üniversitesi Genç Ofis’te CV Hazırlama, Mülakat Teknikleri ve Beden Dili Eğitimi
24.12.2022
361
A+
A-

Kastamonu İş Kulübü lideri, iş ve meslek danışmanı Serdar Sevinti ve beden dili eğitmeni Ekrem Burak Şener tarafından CV Hazırlama Mülakat Teknikleri ve Beden Dili Eğitimi Kastamonu Gençlik Merkezi’ne bağlı Kuzeykent Kampüsü Genç Ofis’te gerçekleştirildi. Eğitime öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. 

İki oturumdan oluşan eğitimin ilk oturumunda İş Kulübü lideri Serdar Sevinti, İŞKUR’un tanıtımını yaparak kurumun görevlerinden bahsetti.  İş arama kanallarından en çok kullanılanın sosyal medya olduğunu belirten Sevinti, etkili CV hazırlama tekniklerini anlatıp oturumun sonunda öğrencilere 15 sorudan oluşan CV Quiz testi yaptı.

İkinci oturum, Ekrem Burak Şener’in beden dili hakkındaki eğitimiyle devam etti. Etkili iletişimin öneminden, nelerin beden dilinde kullanılmayacağından, bir iş görüşmesine gidildiğinde dikkat edilmesi gereken hususların neler olduğundan söz eden Şener, söylem analizinden de bahsederek öğrenciler ile bilgi alışverişinde bulundu. Mülakat türleri hakkında anlatım gerçekleştiren Şener, iş görüşmelerinde mülakatlara nasıl hazırlanılması ve sorulara nasıl cevapların verilmesi gerektiğini anlattı. Öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından eğitim sona erdi. 

Haber/ Fotoğraf: Ece Sinan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.