Kastamonu Üniversitesi, TÜSF Ünilig Boks Türkiye Şampiyonası’na Ev Sahipliği Yaptı

Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen TÜSF Ünilig Boks Türkiye Şampiyonası’nın açılış seremonisi Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ve Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay’ın katılımıyla gerçekleşti.

Kastamonu Üniversitesi, TÜSF Ünilig Boks Türkiye Şampiyonası’na Ev Sahipliği Yaptı
23.05.2023
249
A+
A-

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Ünilig Boks Türkiye Şampiyonası Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Ay Yıldız Spor ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen müsabakanın açılış seremonisine Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, TÜSF Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Kasım Yenigün ve Prof. Dr. Ömer Küçük, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin, diğer fakülte dekanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Üniversiteli sporcuların kıyasıya mücadele ettiği müsabakanın açılış seremonisinde Yeditepe Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı, TÜSF Yönetim Kurulu Üyesi Taner Karabulut ile Federasyon Temsilcisi İstanbul Esenyurt Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Merve Uca da izleyiciler arasında yer aldı.

Sporcuların geçit töreni ile başlayan seremoni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eti. Seremoninin açılış konuşmasını yapan TÜSF Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, üniversitelerarası gerçekleşen  şampiyonaya ev sahipliği yapan Kastamonu Üniversitesi yönetimine teşekkür etti. Prof. Dr. Günay, 6 Şubat’ta meydana depreme de değindi ve depremde hayatını kaybeden sporcular olduğuna dikkat çekti.  Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında spor alanında  başarılar elde edeceklerine vurgu yapan Prof. Dr. Günay, boks sporunda geçtiğimiz yıl kızlar ve erkeklerde elde ettikleri başarıların devamını temenni etti. Prof. Dr. Günay, üniversitelerdeki başarılı öğrencilerin yurt içi ve yurt dışındaki müsabakalara katılmaları için sağladığı maddi ve manevi destek için Gençlik ve Spor Bakanlığı’na teşekkür etti.

 Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, üniversite olarak organizasyona ev sahipliği yapmanın bahtiyarlığını yaşadıklarını ifade etti ve üniversitede sunulan imkânlarla, bu tür organizasyonlarda daha fazla katılım sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Prof. Dr. Topal, “Müsabakalarda 62 takım, 107 erkek sporcu ve 37 kadın sporcu olmak üzere toplamda 144 sporcu mücadele ediyor.  Katılımlarından dolayı her bir sporcumuza ayrı ayrı teşekkür ediyorum…” ifadelerini kullandı. 

Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ve TÜSF Başkanı Prof. Dr. Günay’ın gong sesiyle  başlayan müsabaka 5 gün boyunca devam etti.

Haber/ Fotoğraf: Gizem Azboy

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.