Kastamonu Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu

Kastamonu Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni düzenlendi.

Kastamonu Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu
13.07.2023
356
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi “2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni” Emil Baydil Spor Sahası’nda Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın ev sahipliğinde gerçekleşti.

Törene Kastamonu Valisi Avni Çakır, Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Anonim Şirketi Genel Müdürü İlhami Keleş, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, protokol üyeleri, Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük, Prof. Dr. Kasım Yenigün, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin, diğer fakültelerin dekanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı ve mezun olan öğrencilerin yürüyüş korteji ile devam etti.

Daha sonra Kastamonu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunu Üniversite birincisi Melike Şekercioğlu bir konuşma yaptı ve ardından ismini mezuniyet yaş kütüğüne çaktı.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başladı. Kuruluşundan bugüne Kastamonu Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği büyüme ve gelişmeyi vurgulayan Prof. Dr. Topal, “Kastamonu Üniversitesi olarak biz büyük bir aileyiz. Bu büyük aileyi oluşturan her bir mensubumuzun gayretiyle Üniversitemizi her geçen gün daha geliştirmek ve yüksek öğretimde öncü üniversitelerden biri olmak için var gücümüzle çaba sarf ediyoruz. Nitekim Üniversitemiz henüz genç bir üniversite olmasına rağmen yükseköğretim sisteminde önemli başarılara imza atan bir yükseköğretim kurumu olmayı başarmıştır.” ifadelerini kullandı.

Kastamonu Üniversitesi’nin fakülteleri, bölümleri, programları, idari birimleri, akademik ve idari personeli, ilmi ve kültürel faaliyetleriyle Kastamonu’nun ve Türkiye’nin ilim ve irfan hayatına değer katan bir üniversite olmak yolunda özveriyle çalıştığını aktaran Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, “Desteklerini esirgemeyen sayın valimiz ve sayın milletvekillerimiz başta olmak üzere belediye başkanımıza, kurumlarımıza ve kurum amirlerimize, idari ve akademik personelimize, öğrencilerimize, destek olan tüm kurumlar ve kişiler ile basınımıza hususen teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine devam etti.

Uzun ve zorlu bir süreçten geçerek mezun olmaya hak kazanan öğrencileri tebrik eden Prof. Dr. Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin kapısının mezun öğrencilere her zaman açık olduğunu ve her daim öğrencilerin destekçisi olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Prof. Dr. Topal, mezun öğrencilerin bugünlere gelmelerinde oynadıkları rol nedeniyle Kastamonu Üniversitesi adına öğrencilerin ailelerine teşekkür ederek şu şekilde konuştu: “Bizler gözbebekleriniz olan evlatlarınızı akademik kadromuz ile özgüvenleri yüksek, ilkeli, kaliteli, yetkin, bilimsel bilgi ve beceri kazanmış, milli ve manevi değerlere bağlı, insan ilişkilerinde başarılı, mesleki bilgileri sağlam, öğrenmeye ve araştırmaya yatkın, sorumluluk üstlenen birer fert olmaları için gayretle çalıştık. Bu süre zarfında çocuklarınız da üzerine düşeni fazlasıyla yaptılar ve hayata hazırlanmak için çalıştılar.  Ülkemize milletimize hayırlı evlatlar yetiştirdiğiniz için siz ailelerimize Üniversitemiz adına teşekkür ediyorum”

Öğrencilerin geleceklerine dair yaşadıkları tatlı telaşa değinen Prof. Dr. Topal “Her şeyden evvel, önemli olanın hayatla kurduğunuz ilişkinin mahiyeti olduğunu, meselenin yaşamış olmaya değer bir hayat sürdürüp sürdürmemek olduğunun farkına varmanızı özellikle isterim. Önünüzdeki hayat yolu ne kadar belirsiz olursa olsun ulaşacak olduğu nihai nokta bellidir. Gerçek başarı bizleri yaratan Allah’ın, yaratılmışların en şereflisi ve üstünü şeklinde nitelendirdiği insan olmanın manasına uygun bir hayat sürmek ve şu kubbede hoş bir sada bırakabilmektir” ifadelerini kullandı.

Mezun öğrencilere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Topal, şöyle konuştu: “İş hayatınızda ve akademik çalışmalarınızda ülkenize, milletinize, ideallerinize ve değerlerinize olan sadakatinizi asla kaybetmemelisiniz. Değerlerinden ve köklerinden kopma pahasına elde edilen kariyerin ve başarının anlamsız ve ruhsuz olduğunu unutmayın. Sizlerin ne pahasına olursa olsun kazanmanın değil hakkıyla, alın teriyle, ahlaki ilkelere ve kadim medeniyetimizin değerlerine riayet ederek kazanmanın çabasında olacağınıza inancımız sonsuzdur. “

Prof. Dr. Topal, “Mezuniyetinizi tekrar tekrar tebrik ediyor, bundan sonraki hayatınızda hepinize sağlıklı mutlu hayırlı ve başarılarla dolu bir ömür diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık, başarınız daim olsun. Allah’a emanet olun” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

Prof. Dr. Topal’ın ardından Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci ve Kastamonu Valisi Avni Çakır, yaptıkları konuşmalarda mezun öğrencileri ve ailelerini tebrik ettiler.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ile birlikte Vali Avni Çakır, Milletvekili Fatma Serap Ekmekci ve Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu derece yapan öğrencilere ödüllerini takdim ettiler.

Kastamonu’nun Araç ilçesinde yaşayan 82 yaşındaki Hamdi Balkaş da Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nden üçüncülük ile mezun oldu.

Kastamonu Üniversitesi Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu’nda dereceye giren öğrencilerin ödülleri İl Jandarma Komutanı J. Alb. Zafer Özden, İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal ve Kastamonu Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Emirsüleymanoğlu tarafından verildi.

Makina ve Kimya Endüstrisi (MKE) Anonim Şirketi’nin Roket ve Patlayıcı Fabrikasında 10 Haziran 2023 tarihinde meydana gelen patlamada babası şehit olan Üniversite üçüncüsü ve Eğitim Fakültesi ikincisi Burcu Kutlu’ya, babasının MKE’de çalışan mesai arkadaşları adına MKE Genel Müdürü İlhami Keleş tarafından plaket takdim edildi.

Ödül ve başarı belgelerini takdiminin ardından protokol üyelerinin ve mezun öğrencilerin bir araya gelmesiyle gerçekleşen toplu fotoğraf çekimi ve keplerin havaya atılmasıyla program sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.