KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ’NDE ÖĞRETMENLER GÜNÜ COŞKUSU

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin düzenlediği etkinliklerle 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü coşkuyla kutlandı.

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ’NDE ÖĞRETMENLER GÜNÜ COŞKUSU
29.11.2023
282
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenledi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.


Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, Kastamonu’da eğitim faaliyetlerinin yüzyıllar öncesine dayandığına dikkat çekti. Prof. Dr. Kaçar, “Kastamonu şehir olarak, Eğitim Fakültesi kurum olarak öğretmen yetiştirmede, öğretmen adayını barındırmada köklü bir geçmişe ve ciddi bir deneyime sahiptir” dedi. Öğretmenlik mesleğini yaparken dikkat edilmesi gerekenleri öğrencilerle paylaşan Prof. Dr. Kaçar, “Öğretmenlik esası itibariyle bakıldığında sevgi mesleğidir. İnsanı, özellikle çocuğu seviyor olmanız gerekir. Öğretmenliğe karşılığında maaş alınan bir iş, bir meslek gözüyle bakmak sizi yanıltır.” ifadelerini kullandı. Öğretmenlerin sürekli kendilerini yetiştirmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Kaçar, öğretmenlerin öğretirken aynı zamanda yeni şeyler öğrenmeye devam eden kişiler olması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Kaçar, Kastamonu Üniversitesi’nin Eğitim Fakültesi’ne ve öğretmen yetiştirmeye ciddi yatırımlar yaptığını, kaynak ayırdığını ve değer verdiğini vurguladı. Öğretmenler Günü’nü kutlayan Prof. Dr. Kaçar, “Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal eden bütün öğretmenlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum. Görev yapan öğretmenlerimizi sağlık ve mutluluk içinde öğrencileriyle bütünleşmiş sevgisi bol bir öğretmenlik hizmeti sürdürmelerini diliyorum.” şeklinde konuştu.

Program, Prof. Dr. Güler Tuluk’un konuşmacı olduğu “Öğretmen Eğitiminde Bugün” adlı konferans ile devam etti. Eğitim sisteminde nitelikli öğretmenin önemine değinen Prof. Dr. Tuluk, “Türk Kültür ve Medeniyeti bir süreç değil bir yolculuktur. Biz bu yolculuğun birçok döneminde Selçuklu olarak, Osmanlı olarak ve Türkiye Cumhuriyeti olarak devamlılığı sağlamış bu topraklara vatan olarak perde tutmanın yükümlülüğü ve sorumluluğunu yerine getirme duyguları ile eşlik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Konferansın sonunda Prof. Dr. Ahmet Kaçar tarafından Prof. Dr. Güler Tuluk’a belge takdim edildi.


Programda Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İlhan Özgül öncülüğünde Çok Sesli Koro konser verdi. Arş. Gör. Ece Tuncer Tüfekçi piyano ile eşlik etti. Programın devamında Öğrenci Toplulukları Stantları ziyaret edildi.


Programın sonunda Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğrencileri Resim Sergisi ve kokteyl düzenlendi. Kendi eserlerini tanıtan öğrencileri Prof. Dr. Ahmet Kaçar pür dikkat dinledi ve eserleri yorumladı.


Toplu fotoğraf çekimi ardından program sona erdi.


Fotoğraf: Yasin Özdemir
Haber: Ayşe Taşdelen

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.