Kastamonu’da Cumhuriyet Coşkusu

Kastamonu’da Cumhuriyet Bayramı, Cumhuriyet Meydanı’nda çeşitli gösterilerle coşkuyla kutlandı.

Kastamonu’da Cumhuriyet Coşkusu
31.10.2022
491
A+
A-

Türkiye’nin dört bir yanında coşkuyla kutlanan Cumhuriyet Bayramı, Kastamonu’da da 99. yıldönümünde aynı sevinç ve heyecanla kutlandı.

İlk olarak Kastamonu Valisi Avni Çakır, Bayram dolayısı ile makamında tebrikleri kabul etti. Ardından Kastamonu Valiliği tarafından, Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Vali Avni Çakır ve Belediye Başkanı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu’nun katılımcıların ve halkın bayramını kutlamasıyla tören başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Vali Çakır, günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını yaptı. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Bayram mesajı aktarıldı.

Daha sonra öğrencilerin şiir okuduğu tören, müzik dinletisi ile folklor ekibinin, spor kulüplerinin, Jandarma Arama Kurtarma Timi’nin (JAK) ve Kastamonu Komando Eğitim Merkezi Komutanlığı Gösteri Birliği’nin gösterileriyle devam etti.

Son olarak bando eşliğindeki tören geçişine; Kastamonu Komando Eğitim Merkezi Komutanlığı Gösteri Birliği, Kastamonu Polis Meslek Yüksek Okulu, Gaziler, izci grubu, folklor grupları, okullar, spor kulüpleri, bisiklet, motosiklet ve Offroad kulüplerinin ve kurumların araçları bayrak ve flamalarla katıldı.

Halkın yoğun ilgi ve beğenisini toplayan gösterilerde, büyük-küçük, genç-yaşlı demeden tüm vatandaşlar ellerindeki Türk Bayrağı’nı havalandırdılar.

Haber-Fotoğraf: Necla Tutuş

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.