Kastamonu’da Sonbahar Resim Festivali

Kastamonu’da Ressam Aynur Mahmudova Kaplan tarafından ‘Kastamonu’yu Seviyorum-Resmediyorum’ temalı resim çalıştayı gerçekleştirildi.

Kastamonu’da Sonbahar Resim Festivali
08.12.2022
700
A+
A-

Ressam Aynur Mahmudova Kaplan öncülüğünde düzenlenen Kastamonu Resim Festivali kapsamında ‘Kastamonu’yu Seviyorum-Resmediyorum’ temalı resim çalıştayı gerçekleştirildi.

Festivalde konuşma yapan Kaplan, “Ömrüm resimlerle, fırçalarla ve boyalarla geçti. İşimi severek ve hayranlıkla yapıyorum. Kastamonu, geçmişin izlerini çok güzel yansıtan bir şehir. Daha fazla tanınmasını bu güzel yerlerin bilinmesini istiyorum. Bu yüzden böyle bir proje gerçekleştirmekteyiz. Kastamonu’da 6 ilçemiz kaldı oralarda da etkinlik düzenledikten sonra seçilen resimleri Kastamonu’yu dünyaya tanıtmak üzere sergileyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Festivalde güzel sanatlar liselerinden müzik öğrencileri enstrüman çalıp şarkı söyledi. Katılımcıların resimleri 12-18 yaş grubu ve yetişkinler olarak iki kategoride değerlendirildi. Kazananlara Ressam Aynur Mahmudova Kaplan’ın yaptığı bir resim ve dil kursunda ücretsiz eğitim hediye edildi.

Haber-Fotoğraf: Zehra Aleyna Ünlü

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.