Ruhi Konak’tan “Sır”

Minyatür sanatının öncü isimlerinden Doç. Ruhi Konak, ”Sır” isimli kişisel sergisiyle Kastamonu Saray Hamamı Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanat rüzgarı estirdi

Ruhi Konak’tan “Sır”
31.08.2022
656
A+
A-

Geleneksel Türk resminin (minyatür sanatı) günümüzdeki önde gelen sanatçılarından Doç. Ruhi Konak’ın ‘Sır’ isimli kişisel sergisi, sanatseverlerle buluştu.

Yurt içinde ve yurt dışında birçok sergiye imza atan, Kastamonu Üniversitesi’nde Güzel Sanatlar Fakültesi’nin kurulmasına öncülük eden Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Ruhi Konak ‘’Sır’’ isimli kişisel sergisini sanatseverlerle buluşturdu.  Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Saray Hamamı Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan sergide, sırlı seramik malzemeye uygulanmış 30 adet minyatür yer aldı.

Serginin tematik ismi, sergilenen eserlerin sırlı seramiklere kazıma, çizgi ve barbutin teknikleri ile uygulandığından bu şekilde belirlendi. Seramik yüzeyde çizgisel ifade, ilk bakışta dekoratif açıdan dikkat çekse de kurgu detaylarına yaklaşıldığında tasarımın estetik yönü öne çıkıyor. Bu durum geleneksel Türk resminin bir özelliği olmakla beraber biçimin izleğinden kaymadan güncel şemada yer edinme çabasına da dikkat çekiyor.

Haber/Fotoğraf: Necla Tutuş

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.