KEAH’TA BİR İLK

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (KEAH) ilk kez kornea nakli yapıldı.

KEAH’TA BİR İLK
27.10.2021
1.243
A+
A-

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (KEAH) ilk kez kornea nakli gerçekleştirildi. Operasyon, Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Erdem YÜKSEL tarafından yapıldı. Doç. Dr. Yüksel, Kastamonu’da ilk kez 75 yaşındaki hastaya yapılan kornea naklinin başarıyla gerçekleştiğini söyledi.

Başarılı İlk Nakil

KEAH’ta ilk kez bir hastaya kornea naklinin yapıldığını ve ameliyatın başarılı bir şekilde bittiğini dile getiren Doç. Dr. Yüksel: “Göz kliniğimize müracaat eden 75 yaşındaki hastamız sol gözünü maalesef daha önce kaybetmiş.  Ankara’da bulunan üniversite hastanelerinin birinde kornea nakli sırası olduğunu hastamızdan öğrendik. Hasta bize başvurduğunda, sağ gözünün görme seviyesi el hareketi seviyesindeydi. Günlük işlerinde başkalarına bağımlıydı” ifadelerini kullandı.

Operasyonun detaylarına değinen Dr. Yüksel: “Hastamızla ilgili olarak Sağlık Bakanlığımız ile temasa geçtik. Bakanlığımızın da destekleriyle kısa sürede, Konya Meram Tıp Fakültesi’nden kornea dokusu sağlandı. Hızlı bir şekilde hastanemize ulaştırılan göz korneası, yaklaşık 1 saat süren ameliyat ile 75 yaşındaki hastamızın gözüne başarıyla nakledildi” diyerek sözlerini sonlandırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.