Kütüphane Haftası’nda Kastamonu Üniversitesi’nin İlk Karikatür Sergisi

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar Galerisi’nde, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ortaklığıyla “Kütüphane Haftası – Karikatür Sergisi” açıldı.

Kütüphane Haftası’nda Kastamonu Üniversitesi’nin İlk Karikatür Sergisi
28.03.2024
128
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ve Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ortaklığıyla düzenlenen  60. Kütüphane Haftası’na özel 50 eserin yer aldığı “Kütüphane Haftası – Karikatür Sergisi” sanatseverlerle buluştu.

Sergiye, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erol Yıldır, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Ülkemizde adından söz ettirmiş Necmettin Çanak, Hicabi Demirci, Coşkun Göre, İhsan Toy ve Muhammer Olcay gibi karikatür sanatçılarını bir çatı altında toplayan karikatür sergisinde seçkin eserler bulunuyor.

Düzenlenen sergi hakkında Gazete Kampüs muhabirine kısa bir değerlendirme yapan Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Yıldır, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün, Kütüphane Haftası olması münasebetiyle geçen yıl planlamasını yaptığımız sergiyi düzenliyoruz. Türkiye’de tanınmış 5 karikatür sanatçısının kütüphane, eğitim gibi konularda yapmış oldukları karikatürlerden bir seçme burada sergileniyor. Bu serginin önemi şu: Kütüphane Haftası dolayısıyla Üniversitemizde ilk Türkiye’de ise belki de birçok yerde karşımıza çıkmayacak derecede güzel bir konulu bir sergi. Konulu sergiler her zaman çok zordur. Çünkü 5 farklı sanatçının aynı konularda eser üretmeleri her zaman karşımıza çıkan bir olay değil. Kütüphane Daire Başkanlığı ile birlikte Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi olarak organize ettiğimiz için ben de Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı olarak ayrıca gurur duyuyorum. İnşallah bunu öğrencilerimizin beğenisine sunuyoruz. Sergi bir süre açık kalacak. Bol izleyicisi olsun diyorum. Duyan öğrencilerimizin de mutlaka bu karikatürleri gelip incelemelerini istiyorum.”

Haber/Fotoğraf: Mert Can Başcan- Sezer Güney

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.