“Liseli Şefler Yarışıyor” Yarışmasında Finalistler Belli Oldu

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde Türk Mutfağı Haftası kapsamında gerçekleşen “Liseli Şefler Yarışıyor” yarışmasında finale çıkan takımlar belli oldu.

“Liseli Şefler Yarışıyor” Yarışmasında Finalistler Belli Oldu
22.05.2023
316
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde Türk Mutfağı Haftası kapsamında geçtiğimiz hafta tamamlanan ön elemelerde yarı final hakkı kazanan 7 takım finale çıkabilmek için kıyasıya mücadele etti. Yarışmanın yarı final aşamasında, Türk mutfağının ve Kastamonu mutfağının zenginliklerini yansıtmak için takımların belirledikleri tariflerle hazırlanan yemekler, göz alıcı sunumlar eşliğinde jüri tarafından hazırlık, uygulama ve uygulama sonrası aşamalara göre değerlendirildi.

Gazete Kampüs’e konuşan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alev Sökmen, Türk Mutfağı Haftası kapsamında liseler arası bir yarışma düzenlediklerini ve il merkezindeki ve ilçelerdeki liselerden yarışmaya yoğun bir katılım olduğunu dile getirdi. İki liseden özel bireylerin de yarışmaya katıldığını aktaran Doç. Dr. Sökmen, “Hiç ayrım gözetmeksizin hep birlikte yarıştılar, onlar da çok güzel sonuçlar çıkardılar. Burada amacımız hem Türk mutfağına hem Türk yemeklerine hem de Kastamonu yemeklerine vurgu yapmak. Kastamonu’da yetişen özel ürünleri yarışmacılarımızın mutlaka kullanmalarını istedik. Yarışma çok heyecanlı geçiyor. Öğrencilerimiz çok hevesli, kendi içlerinde birincilik heyecanı ile geliyorlar” ifadelerini kullandı.

“Geleneksel olarak ileriye taşımayı düşünüyoruz”

Şehirde bir sinerji yaratmak istediklerini vurgulayarak sözlerine devam eden Doç. Dr. Sökmen, “Bunu yaparken bütün kurumlarımız Belediyeler, İl Belediyemiz, İlçe Belediyelerimiz, Valilik ve İl Özel İdaresi katkı sağladı sağ olsunlar. Şehirde çok güzel bir sinerji oluşturduk. Duymayıp katılamayan, haberleri olmayan liseler çok üzüldüler. Seneye mutlaka katılacaklar. Bu sene 38 okul katıldı, seneye büyük ihtimalle çok daha yüksek bir katılım olacak.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin heyecanını da dile getiren Doç. Dr. Sökmen, “Ön elemenin birincileri bugün kendilerini daha çok aşmış, daha hazırlıklı geldiler. Sunumlar daha gelişmiş, yanında ek yaptıkları farklı sürprizler oldu. Dolayısıyla çok mutlular, biz de onların heyecanını paylaşıyoruz. Biz de çok mutluyuz. Yarışma çok güzel geçiyor, şehirde de yiyecek içecek işletmeleri yapabilecekleri katkıyı yapmaya çalışıyorlar. Onların da günün sonunda sürprizleri olacak. Artık bunu geleneksel olarak ileriye taşımayı düşünüyoruz, daha şimdiden gelecek senenin planlarına başladık” dedi.

Finale çıkmaya hak kazanan EKBAB, Hünerli Eller, Aruca, Beyaz Ceketliler adlı takımlar 24 Mayıs Çarşamba günü son kez hünerlerini sergileyecek.

Haber/Fotoğraf: Mahmut Vural / Mübeyyen Kaçar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.