Lösemili Çocuklar Haftası

Dünya’da her yıl binlerce çocuğun yakalandığı Lösemi hastalığına karşı farkındalık yaratmak amacıyla, LÖSEV tarafından çocuklara armağan edilen “Lösemili Çocuklar Haftası” kapsamında etkinlik düzenlendi.

Lösemili Çocuklar Haftası
09.11.2021
779
A+
A-

Dünya’da her yıl binlerce çocuğun yakalandığı Lösemi hastalığına karşı farkındalık yaratmak amacıyla, Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından, 2-8 Kasım tarihleri arasında çocuklara armağan edilen “Lösemili Çocuklar Haftası” kapsamında etkinlik düzenlendi.

Kastamonu LÖSEV temsilcisi Şevket Yılmaz ve gönüllülerin yer aldığı etkinlikte, meydanlara çelenk bırakıldı ve konuya yönelik bilgilendirme konuşmaları yapıldı.

Şevket Yılmaz, Lösemi hastalığının içeriğine ilişkin açıklamasında Türkiye’de yaklaşık 80.000 kayıtlı hastanın bulunduğunu, Lösemi’nin bulaşıcı olmadığını, ancak uzun süren tedaviler dolayısıyla, çok sayıda hastane ve yatağa gereksinim duyulduğunu belirterek; “Lösemi uzun süreci olan, en fazla 1-5 yaşları arasında görülen, kemoterapi süreci 140 haftaya kadar uzayan, yaklaşık 4 sene kadar süren bir hastalıktır. Erken teşhisin önemli olduğu bu hastalıkta, vücudun belli yerlerinde ağrılar, morarmalar ve burun kanaması gibi belirtiler görülmektedir” şekline konuştu.

Tedavi sürecinin masraflı olduğunu da ekleyen Yılmaz, bu noktada LÖSEV’e yapılan bağışların önemine değinerek “kurban bağışı, adak bağışı, maddi bağış gibi bağışlar yapılıyor ayrıca bütün bankalarda LÖSEV ekranı var ve bu şekilde de bağış yapabilirsiniz. Aynı zamanda mesaj yoluyla bağış yapmak da mümkün” dedi. Bununla birlikte kapıya gelmek ya da broşür dağıtmak yoluyla bağış toplamak isteyen kişi ya da kişilerin art niyet taşıyabileceklerine dikkati çekerek, Lösev’in bu tip bir bağış toplama uygulaması olmadığını vurguladı.

Öte yandan Lösemili çocukların anneleri tarafından yapılan el emeği ürünlerin açılan stantlarda satıldığını ve bu şekilde de gelir elde ettiklerini dile getiren Yılmaz; “İzmir Seferihisar’da mandalina çiftliğimiz var. Bu çiftliğimizde mandalina yetiştiriyoruz, bunları satışa sunuyoruz. Ankara’da LÖSEV dükkanımız var. Dükkândan aldığınız ürünleri internet üzerinden de sipariş edebilirsiniz. Gelirler ailelere ulaştırılıyor” ifadelerini kullandı.  

Lösemi hastalığının tedavisi ile ilgili en kapsamlı merkez olan Ankara LÖSANTE Hastanesi’nden bahseden Yılmaz, hastanenin şu ana dek 178 çocuğun hayatını dokunduğunu vurguladı. Bu kapsamda geçirdikleri zorlu süreçte çocuklara moral vermek adına İstanbul, Ankara ve Nevşehir gezileri düzeleceğini ve tedavisi tamamlanan lösemili çocukların eğlenceler eşliğinde maskelerini atacaklarını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.