“Madde Bağımlılığı, Terör Suçları Ve Üniversite Gençliği Paneli”

Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü öncülüğünde, Madde Bağımlılığı, Terör Suçları ve Üniversite Gençliği Paneli gerçekleştirildi.

“Madde Bağımlılığı, Terör Suçları Ve Üniversite Gençliği Paneli”
14.12.2022
652
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından “Madde Bağımlılığı, Terör Suçları ve Üniversite Gençliği Paneli” gerçekleştirildi. Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Cemil Meriç Salonu’nda gerçekleşen program bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Panelin açılış konuşmasını İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fatma Zehra Pattabanoğlu yaptı.

Panelin moderatörlüğünü yapan Dr. Öğr. Üyesi Evren Atış, akademik görevine başlamadan önce Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’nda yaptığı çalışmalardan söz etti. Taksim’de yaşanan saldırıya değinen ve şehit arkadaşların anan Dr. Atış duygusal anlar yaşadı.

Ardından TEM Polis Memuru Oğuzhan Doğan, ‘’Terör Nedir?” ve “Terör Örgütleri Kimlerdir?‘’ sorularını cevaplayan bir konuşma yaptı. Polis memuru Doğan, gençlerin terör örgütlerine neden ve nasıl katıldıklarından, terör örgütlerinin fiziksel ve psikolojik yöntem kullanarak gençleri nasıl etkilediklerinden ve gençlerin bu yapılardan nasıl korunması gerektiğinden bahsetti.

Programda, madde kullanımının insan vücudu üzerindeki etkilerine değinen Narkotik Rehber Polis Memuru Ahmet Şahan, madde kullanımının zararları, kullanıcı profilleri, kişilik ve fiziksel değişim, madde kullanımına iten unsurlardan söz etti.

Yüksek Mahkeme Üyesi Hakim Feryal Umutlu ise uyarıcı madde ticaretinin hukuki boyutlarını anlattı. Umutlu, uyarıcı madde satmanın hatta uyarıcı maddelerinin nasıl kullanılacağı hakkında bilgi vermenin bile suç olduğunu ve farklı hukuki yaptırımları olduğunu söyledi.

Umutlu, terör örgütleri hakkındaki hukuki boyutu anlatırken; devletin amacının cezalandırmak değil, ıslah etmek olduğunu fakat ülkenin birliği ve bütünlüğünü tehdit eden terörün affı olmadığını ve en ağır şekilde cezalandırıldığını vurguladı. Konuşmasında yüz kızartıcı suçlara da değinen Umutlu, devlet kurumlarında çalışabilmek için yüz kızartıcı suç işlenmemesi gerektiğini hatırlatarak konuşmasını bitirdi.

Etkinlik, konuşmacılara çiçek ve plaket takdiminin ardından sona erdi.

Fotoğraf: Necla Tutuş

Haber: Necla Tutuş, Melike Kızılhan, Müberra Ali, Samet Karayalçın, Zehra Aleyna Ünlü

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.