“Askıya Bir İyilik De Sen Bırak”

Üniversitemiz İletişim Fakültesi Öğrencileri düzenledikleri “Askıya bir iyilik de sen bırak” projesiyle yardımlaşma kültürünün önemini hatırlattı.

“Askıya Bir İyilik De Sen Bırak”
22.02.2022

İletişim Fakültesi 4. sınıf öğrencileri, “Sosyal Sorumluluk Kampanyaları” dersi kapsamında, maddi durumu yetersiz olan kişiler için “Askıya bir iyilik de sen bırak, bir ihtiyaç sahibini sevindir” sloganıyla bir proje başlattı. Öğrenciler, proje kapsamında işbirliği yaptıkları 3 kafede askıya çay, kahve, pizza, tost ve tatlı gibi ürünlerin bırakılabileceğini ve ihtiyaç sahiplerinin de askıdan bu gıdaları alabileceklerini belirttiler.

Türk geleneğinde ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz alabilmesi için fırınlara ekmeklerin asılarak gerçekleştiği, benzer faaliyetlere de ismini verdiği Askıda Ekmek uygulamasının yardımseverlerin küçük katkılarıyla büyük mutluluklara dönüştüğünü vurgulayan öğrenciler, desteklerin proje için önem taşıdığının ve bir insanı mutlu etmenin askıya bir çay ve kahve bırakmak kadar kolay olduğunun altını çizdiler.

Haber: Merve Yirmibeş