Meslek Uğruna Adanmış İki Ömür

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Polis-Adliye Gazeteciliği ve Haber Ajansları Söyleşileri gerçekleştirildi.

Meslek Uğruna Adanmış İki Ömür
26.10.2023
255
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda Dr. Öğretim Üyesi Selver Mertoğlu’nun öncülüğünde “Polis-Adliye Gazeteciliği ve Haber Ajansları Söyleşileri” düzenlendi.

Etkinlikte Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı- Genel Sekreteri, Gazeteci – Yazar Levent Altun ve DHA Gebze Muhabiri-Spor Foto Muhabiri Mesut Işık konuşmacı olarak yer aldı. Söyleşiye, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ersoy Soydan, Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdem Güven başta olmak üzere öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Levent Altun, işletme okuduğunu ama arasının rakamlarla değil kelimelerle iyi olduğunu farkettiği için alaylı bir gazeteci olarak işe başladığını anlattı. 17 yıl Anadolu Ajansı’nın Gebze Bölge Temsilciliği’ni yürüttüğünü ifade eden Altun, “Gazeteciliği sevmeyen birinin bu kadar uzun süre bu mesleği yapması olanaksız. 30 yıl önce habere gittiğimde duyduğum heyecanı bugün de duyuyorum, o heyecan olmazsa olmaz” diye konuştu.

“Kafam 22 yıl telsizin başındaydı”

Polis ve Adliye Gazeteciliği’nin zor bir alan olduğunu vurgulayan Mesut Işık ise şöyle konuştu: “22 yıl Adliye Muhabirliği yaptım. Bizde saat farkı yoktu veya cumartesi- pazar izin yoktu. Kafam 22 yıl telsizin başındaydı. Telsiz, sabah-akşam, 24 saat çalışırdı. Bazen ben uyurken eşim polis kodlamalarını öğrendiği için beni cinayet veya yangın var diye uyandırıyordu. Gece-gündüz fark etmiyor. Gittiğimiz yerde önce kendi can güvenliğimiz için önlem alıyorduk.”

Ajans Haberciliği’ne de değinen Işık, “Ajans muhabiri diğer muhabirlere göre farklı. Çünkü ajanslar tüm Türkiye ve Dünya’ya haber gönderiyor. Hata yapma lüksün yok. Yazdığın haberin dönüşü yok. Bu yüzden Ajans Muhabirleri biraz daha dikkatli olmak zorunda…” ifadelerini kullandı.

Ardından program soru- cevap ile devam etti. Öğrencilerin sorularını cevaplayan konuklar, iş hayatındaki tecrübelerini ve sektörde yer almak için kişide bulunması gereken özellikleri aktardı. Söyleşi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin, Prof. Dr. Erdem Güven, Dr. Öğr. Üyesi Selver Mertoğlu ve Arş. Gör. Dr. Meryem Salar tarafından konuklara katılım belgesi ve hediye takdimi ile sona erdi.

Haber/ Fotoğraf: Müberra Ali-Mert Can Başcan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.