Muhammed İhsan Oğuz IV. İlahiyat Araştırmaları Tez Yarışması Ödülleri Verildi

Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi’nde “Muhammed İhsan Oğuz ve Tasavvuf İlmi” isimli panel ardından “Muhammed İhsan Oğuz IV. İlahiyat Tez Yarışması Ödül Töreni” gerçekleşti.

Muhammed İhsan Oğuz IV. İlahiyat Araştırmaları Tez Yarışması Ödülleri Verildi
06.11.2023
128
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi’nde “Muhammed İhsan Oğuz ve Tasavvuf İlmi” isimli panel ardından “Muhammed İhsan Oğuz IV. İlahiyat Tez Yarışması Ödül Töreni” düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan panelde Kuran-ı Kerim okundu. Panelde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necdet Tosun, Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eyyüp Akdağ, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Sevim Arslan konuşmacı olarak yer alırken paneli Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yurdagür yönetti.

Sözlerine Filistin’de şehit olanları anarak başlayan Prof. Dr. Yurdagür, ilahiyat araştırmalarına olan desteklerinden dolayı Muhammed İhsan Oğuz Vakfı’na teşekkür etti. Panelde, Prof. Dr. Necdet Tosun, “Avni Konuk ve Muhammed İhsan Oğuz Arasındaki Mektuplaşmalar Bağlamında Vahdet-i Vücud Vahdeti Şühud Meselesi”, Doç. Dr. Eyyüp Akdağ, “Muhammed İhsan Oğuz’a göre Allah’a Has Kul ve Hz. Peygambere Has Ümmet Olma Yolu Ahseniyye” ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Sevim Arslan “Tasavvufi Kavramlar Etrafında Muhammed İhsan Oğuz’un Tasavvuf Anlayışı” başlıklı konuşmalarını gerçekleştirdi.

Panelin ardından gerçekleşen ödül törenine Kastamonu Valisi Meftun Dallı, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Av. Halil Uluay ve Av. F. Serap Ekmekci ile AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcı ile Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Muhammed İhsan Oğuz Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. İhsan Oğuz, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Muhammed İhsan Oğuz Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Aykaç, desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a, Muhammed İhsan Oğuz Vakfı yöneticilerine ve rektör yardımcılarına teşekkürlerini sundu.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, İslam dinine mensup olmaktan şeref duyduğunu dile getirdi. İslam dininin insanı ilme, öğrenmeye, üretmeye teşvik etmede oldukça hassas davrandığı vurgulayan Prof. Dr. Topal, “Oku, Yaratan Rabbinin adıyla oku! O, insanı “alak” dan yarattı. Oku! Senin Rabbin en cömert olandır. O, kalemle yazmayı öğretendir, insana bilmediğini öğretendir” ayetlerini okudu. Rektör Prof. Dr. Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin güçlü kadrosuyla daha iyiye gitmesini istediğini vurguladı. Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Muhammed İhsan Oğuz İlahiyat Araştırma Ödülleri kapsamına ödül alanları da tebrik ederek konuşmasını sonlandırdı.

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Galip Vidinlioğlu ise konuşmasında Filistin’e yardım edilmesi gerektiğini vurguladı ve Filistin’deki şehitleri andı.

Kastamonu Valisi Meftun Dallı, yaptığı çalışmalar ile ödül alan, başvuru yapan ve öğrencilere danışmanlık yapan herkese, desteklerinden ötürü de vakıf yöneticilerine teşekkür etti. AK Parti Milletvekili F. Serap Ekmekci, Muhammed İhsan Oğuz’un Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği çabaları hatırlattı. Kocaeli Milletvekili Katırcıoğlu konuşmasında üniversitelerin toplumun sorunlarına çözüm üretmesi gerektiğini vurguladı. AK Parti Kastamonu Milletvekili Av. Halil Uluay ise bilimsel çalışmaların dünya barışına katkı sağlaması gerektiğini vurguladı.

108 tezin değerlendirildiği yarışmada, yüksek lisans ve doktora tezleriyle başarılı olan araştırmacılara ödülleri verildi. Programın sonunda İlahiyat Fakültesi’ne en yüksek puanla giren 10 öğrenciye başarı belgeleri takdim edildi.

Haber: Rümeysa Dere

Fotoğraf: Hasret Erim

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.