MÜZİKOLOJİ BÖLÜM ÖĞRENCİLERİ 29 EKİM’E ÖZEL KONSER DÜZENLEDİLER

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji Yüksek Lisans Bölüm Öğrencileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde müzik dinletisi gerçekleştirdiler.

MÜZİKOLOJİ BÖLÜM ÖĞRENCİLERİ 29 EKİM’E ÖZEL KONSER DÜZENLEDİLER
01.11.2021
774
A+
A-

Cumhuriyetin 98. Yıldönümünde Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Lisansüstü öğrencileri ile orkestra şefleri Müzikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sıtkı Akarsu ve Müzikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lale Hüseynova, Türk Halk Müziği ve Batı Müziklerinden oluşan müzik dinletisi sundular. Kastamonu Üniversitesi Ahmet Yesevi Konferans Salonunda gerçekleştirilen “29 Ekim Özel” konserine Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan İlden ve Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Elçin Ergin Talata katıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramına özel gerçekleştirdikleri müzik dinletisindeki hazırlanma aşamalarından bahseden Müzikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sıtkı Akarsu; “Resmi bayramlarımızın hepsini önemsiyoruz ve etkinlik düzenlemeye çalışıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın bizler için ayrı yeri ve önemi var. Programı önceden planlamıştık. Yüz yüze eğitime geçtikten sonra öğrencilerimiz ile ilk karşılaştığımız andan itibaren düzenlemeye başladık. Bir aylık süre içerisinde yoğun bir şekilde provalarımızı yaparak repertuarımızı oluşturduk. Eserleri belirlemiştik ve çalışmalarımızla destekledik” şeklinde konuştu.

Etkinliğe yoğun bir şekilde hazırlanan Kastamonu Üniversitesi Müzikoloji bölümü öğrencileri, Cumhuriyetin 98. yılına özel gerçekleştirdikleri 29 Ekim Konserinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getirdiler.

Günün anlam ve önemi hakkında duygularını belirten Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan İlden; “29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladığımız bu günde fakültemiz Müzikoloji bölümünün Lisansüstü öğrencileri ve Müzikoloji bölümü öğretim elemanlarından oluşan koromuz, ilk sekiz parça Klasik Batı Müziği, son yedi parça Türk Halk Müziği tarzında olmak üzere toplam on beş parçalık müzik dinletisi gerçekleştirdiler. Gençlerimiz çok keyifli, güzel bir konser verdiler. Bunun ötesinde atalarının kendilerine emanet ettiği Cumhuriyete sahip çıktıklarını gösterdiler” ifadelerini kullandı.

Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan, öğrencilere başarılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti. Etkinlik, seyircilerin büyük alkış ve beğenileriyle sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.