Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Kahkaha Yogası

Kastamonu Üniversitesi Ebelik ve Kadın Sağlığı Topluluğu, kahkaha yogası etkinliği düzenledi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Kahkaha Yogası
09.06.2024
153
A+
A-



Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Ebelik ve Kadın Sağlığı Topluluğu akademik danışmanı Araş. Gör. Demet Güney’in sorumluluğunda Kastamonu Üniversitesi Ay Yıldız Spor ve Yaşam Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenci ebe Çağla Asut moderatör olarak görev aldı. Etkinliğin konuşmacıları Araş. Gör. Sıla Gül ve Araş. Gör. Semanur Çelik Demiryürek, sundukları bilgileri ve interaktif sunumlarıyla etkinliğe katkıda bulundu.

Etkinliğin ilk bölümünde, kahkaha yogasının teorik temelleri üzerinde duruldu. Sıla Gül, kahkaha yogasının fiziksel ve psikolojik faydaları hakkında ayrıntılı bilgiler verirken, Semanur Çelik Demiryürek, kahkaha yogasının günlük yaşamda nasıl uygulanabileceği ve stres yönetiminde nasıl kullanılabileceği konularına değindi. Katılımcılar, kahkaha yogasının bağışıklık sistemini güçlendirdiği, stresi azalttığı ve genel ruh halini iyileştirdiği konularında bilgilendirildi.


Sunumların ardından, katılımcılara çeşitli kahkaha yogası egzersizleri yaptırıldı. Eğitmenler, katılımcıları grup halinde çeşitli kahkaha egzersizlerine yönlendirerek, kahkaha atmanın ne kadar kolay ve etkili olabileceğini uygulamalı olarak gösterdiler. Bu interaktif bölümde, öğrenciler  kahkaha yogasını bizzat deneyimleme fırsatı buldu.

Haber-Fotoğraf: Şuheda Aydın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.