Kastamonu Üniversitesi’nde Meme Kanseri Farkındalık Etkinliği

Kastamonu Üniversitesi Kuzeykent Kampüsü’nde “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” etkinliği yapıldı.

Kastamonu Üniversitesi’nde Meme Kanseri Farkındalık Etkinliği
06.11.2023
186
A+
A-

Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğrencileri ve Kadın Sağlığı Topluluğu öğrencileri tarafından “1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında stantlar kuruldu, meme kanserine ilişkin farkındalık oluşturma ve erken tanıya dikkat çekme amacıyla pembe kurdeleler, broşürler dağıtıldı, çeşitli etkinlikler yapıldı.

Meme kanseri hakkında bilinçlendirme ve farkındalık oluşturma amacıyla Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Ebelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nihal Aydın ve topluluk akademik danışmanı Arş. Gör. Demet Güney sorumluluğunda düzenlenen etkinlik için Kuzeykent Kampüsü Merkez Yemekhanesi’nde ve Ayyıldız Spor ve Yaşam Merkezi’nde stant kuruldu.

Kastamonu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü birinci sınıf öğrencisi Dilara Aygül, 20-40 yaş aralığında her genç kadının kendine erken teşhis koyabileceğini ifade etti. Aygül, meme kanserinin ele gelen kitle, çukurlaşma, akıntı, kızarıklık, döküntü, renk eşitsizlikleri şeklinde belirtileri olduğunu, 40-69 yaş aralığındaki kadınların mamografi çektirmeleri gerektiğini ve bir uzmana görünmelerini tavsiye etti. Dilara Aygül, toplum tabanlı kanser taramalarının tüm illerdeki Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezlerinde (KETEM) yapıldığını sözlerine ekledi.

Haber: Tuğçe Karafakıoğlu – Sadullah Menekşe

Fotoğraf : Sadullah Menekşe

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.