Üniversitemiz ile Kazakistan Nur-Mubarek Mısır İslam Medeniyeti Üniversitesi Arasında Anlaşma

Üniversitemiz ile Kazakistan Nur-Mubarek Mısır İslam Medeniyeti Üniversitesi arasında Mevlana Değişim Programı Protokolü ve İkili İş Birliği Anlaşması imzalandı.

Üniversitemiz ile Kazakistan Nur-Mubarek Mısır İslam Medeniyeti Üniversitesi Arasında Anlaşma
02.06.2021
978
A+
A-

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kazakistan Nur-Mübarek Mısır İslam Medeniyeti Üniversitesi’nin açılışının 20. Yılı münasebetiyle 27-28 Mayıs 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen programa davet edildi. Davete katılan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ile Kazakistan Nur-Mubarek Mısır İslam Medeniyeti Üniversitesinin Rektörü Muhammad ash-Shahat al-Gindi arasında Mevlana Değişim Programı Protokolü ile İkili İş Birliği Anlaşması imzalandı. İmza törenine Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan, Kazakistan Nur-Mubarek Mısır İslam Medeniyeti Üniversitesinin Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Kairat Kurmanbayev, Akademik ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Dr. Sandybayevich Zhalgas Saduakhasov ve Dini Hizmet ve Araştırmalar Merkezi Müdürü Nusupkhan Timur katıldı.

Anlaşmayla Kastamonu Üniversitesi ve Nur-Mubarek Mısır İslam Medeniyeti Üniversitesi’nin fakülte, bölüm ve araştırma enstitüleri ile öğretim elemanlarının yanı sıra, doktora ve yüksek lisans öğrencileri değişimini kapsayan akademik iş birliğini geliştirmek hedeflenirken, iki üniversite arasında kitap, eğitim-öğretim materyalleri ile akademik yayın değişimi, sempozyumlar, konferanslar, seminerler, ortak projeler, organizasyonlar, özel ziyaretler, diğer bilimsel faaliyetler, araştırma ve eğitim faaliyetlerinde ortak programların uygulanması, eğitimsel süreci geliştirmek için öğrenci değişimi gibi konularda mutabakat sağlandı.

Program kapsamında 27 Mayıs 2021 tarihinde “Milli ve Manevi Birliğin Güçlenmesinde Din Eğitiminin Rolü” adlı konferansta bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kazakistan Müftüsü Naurızbai Taganoglu, Kazakistan Almatı Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Kazakistan Dini Ataşesi, Kazakistan Eğitim Ataşesi ve Kazakistan Ticaret Ataşesi ile de görüşmelerde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.