İletişim Fakültesi RTS Bölümü Akredite Oldu

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu (İLEDAK) tarafından 2 yıl süreli akredite edildi.

<strong>İletişim Fakültesi RTS Bölümü Akredite Oldu</strong>
15.03.2023
925
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde eğitimin kalitesini tescillemek ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla başlatılan akreditasyon çalışmaları sonuç verdi. İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, İletişim Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (İLEDAK) ekibinin yaptığı ziyaret, tutarlılık incelemeleri ve genel değerlendirmeler sonucunda İLEDAK kararıyla 2 yıl süreli akredite olmaya hak kazandı.  Alınan belge ile bölümün ilgili kriterler çerçevesinde kalitesi tescillenmiş oldu.   

Prof. Dr. Çetin: “Kalite durumun iyileştirme sürecidir. Bu süreç süreklilik arz etmelidir.”

Akredite süreciyle ilgili Gazete Kampüs’e konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin, uzun bir hazırlık sürecinden sonra Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nün akredite olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  Akreditasyon sürecinden önce de Fakülte’nin kaliteli bir eğitim vermesi adına çalışmalar yürütüldüğünü belirten Prof. Dr. Çetin, “Biz göreve geldiğimizden beri altyapı çalışmalarına çok önem verdik. Tam teşekküllü stüdyomuzda Kastamonu Kampüs TV’nin ve Kampüs Radyo’nun faaliyetleri, Gazete Kampüs’ün yayınları, topluluklarımızın ve atölyelerimizin çalışmaları öğrencilerimizin kaliteli bir şekilde yetişmesine zemin hazırlıyor. Tüm bunları Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın sunduğu imkanlarla sağlıyoruz” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çıktılarınızı belli bir standart seviyesinde sağlayabiliyorsanız bu sizin kalitenizi gösteriyor.  Yani bizim öğrencilerimiz mezun olduklarında bu çerçevede bir donanımla mezun olabiliyorsa, teorik bilgilerini uygulamaya aktarıyorsa ve orada bir eser ortaya koyabiliyorlarsa kaliteyi yakalama noktasında adım atmış oluyorsunuz.Kalite durumun iyileştirme sürecidir. Bu süreç süreklilik arz etmelidir.”

Akreditasyon sürecinden söz eden Prof. Dr. Çetin, geçen yıl mart ayında akreditasyon için ilgili kuruma başvurulduğunu ve Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) ve İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu’nun (İLEDAK) istediklerini göz önünde bulundurarak uzun zaman süren bir çalışmanın tamamlandığını belirtti. Bu süreçle birlikte eğitim-öğretim programı başta olmak üzere standartları sağlayacak konularda gerekli çalışmaların yapıldığını vurgulayan Prof. Dr. Çetin, kapsamlı bir rapor sunulduğunu ve geçtiğimiz aylarda Fakülte’ye bir heyet gelerek çalışmaları yerinde gördüğünü aktardı.  Akreditasyon sürecinde İletişim Fakültesi’nin tüm öğretim üyeleri ve araştırma görevlilerinin özveriyle çalıştığını ifade eden Prof. Dr. Çetin, “Tüm hocalarımız ve araştırma görevlilerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Kalitenin durağan bir olgu olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Çetin, bugünün kalitesini, yarının gelişmelerini takip ederek sürdürmenin önemine değinerek kalite faaliyetlerinin devam edeceğini söyledi.

Doç. Dr. Soydan:“Bu işin sırrı ekip ruhu içinde birbirine saygı ve sevgi duyan bir ortam yaratmak”

Bu başarının bir ekip çalışması olduğunu ifade eden İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ersoy Soydan ise şu açıklamalarda bulundu:

“Akredite olmak okulumuz için çok gurur verici.  Hem Üniversitemize hem de Fakültemize hayırlı olsun. Biz tam donanımlı radyo ve televizyon stüdyolarına sahibiz. Bunun dışında sinema alanında festivaller başta olmak üzere 9 yıldır birçok etkinlik gerçekleştiriyoruz. Fakültemize önceden beri emek veren tüm hocalarımızın bu gelişmede katkısı var. Hepsine teşekkür etmek istiyorum. Bu bir ekip çalışması. Biz burada mutlu ve başarılı bir Fakülte yaratmaya çalışıyoruz. Bu gelişme, burayı tercih edecek öğrencilerin puan düzeyinin artmasına da neden olacak. Ama daha çok çalışmak daha çok çabalamak gerekecek. Bu işin sırrı ekip ruhu içinde birbirine saygı ve sevgi duyan bir ortam yaratmak…”

Haber: Gizem Azboy

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.