Üniversitemiz ve AFAD Arasında Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü İmzalandı

Üniversitemiz ile Kastamonu Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) arasında “Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü” imzalandı.

Üniversitemiz ve AFAD Arasında Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü İmzalandı
17.03.2021
901
A+
A-

Üniversitemiz ile Kastamonu Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü  (AFAD) arasında “Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü” imzalandı. Kastamonu Valiliği’nde gerçekleştirilen imza törenine Vali Avni Çakır, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ekrem Küçükbayram katıldı.

Vali Avni Çakır ile Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal tarafından “2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı” kapsamında imzalanan protokol ile Üniversitemiz ve AFAD, kamuoyuna yönelik eğitici, aydınlatıcı ve bilgilendirici faaliyetler koordine edecek. Afet farkındalığı, sivil savunma ve seferberlik hizmetleri gibi çeşitli eğitim faaliyetleri ile afet risk azaltma konusunda farkındalık oluşturma amaçlı toplantılar yapılacak.

Protokol kapsamında Üniversitemiz, AFAD tarafından verilecek afet farkındalık eğitimi sonrasında afet risklerini azaltabilmek için tehlikelerin tespitinde ve risklerin azaltılmasında rol üstlenerek; akademisyenlerin tehlikeler konusunda öğrencileri bilgilendirmek amacıyla çalışmalara katılmasını sağlayacak. AFAD Gönüllüsü kazanımına yönelik öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz bilgilendirilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.