100. YIL CUMHURİYET SPOR OYUNLARI AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

Kastamonu Üniversitesi Ay Yıldız Spor ve Yaşam Merkezi’nde Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla gerçekleşen spor müsabakalarının açılış töreni düzenlendi.

100. YIL CUMHURİYET SPOR OYUNLARI AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ
26.12.2023
190
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Ay Yıldız Spor ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açılış yapıldı. Konuşması için kürsüye davet edilen Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Cumhuriyetin 100. Yılına özel 8 branş ile gerçekleşecek olan spor müsabakası turnuvalarının mayıs ayının sonuna kadar devam edeceğini, bu müsabakalarda 14 fakülte, 3 yüksekokul ve toplamda 1000 öğrencinin görev alacağını söyledi. Prof. Dr. Topal “Öğrenci arkadaşlarımdan imkanlarınızı zorlamanızı ve bu imkanları kullanma konusunda ısrarcı olmanızı rica ediyor, sizlere başarılar diliyor saygıyla selamlıyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Raksan Halk Dansları Öğrenci Topluluğu’nun düzenlemiş olduğu halk oyunları gösterisi ile devam edilen tören, Kastamonu Akademi Spor Kulübü Trambolin Takımı’nın gösterisi ile sonlandı.

100. Yıl Spor Oyunları, Basketbol turnuvası ile başladı. İlk müsabaka, Araç Meslek Yüksekokulu ve Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi arasında gerçekleşti. Turnuvanın ilk hava atışı, Prof. Dr. Topal tarafından yapıldı. Turnuvanın ilk galibiyeti Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi tarafından 20-57 skorla sonuçlandı. Turnuvanın 2. müsabakası ise Turizm Fakültesi ve Kastamonu Meslek Yüksekokulu arasından gerçekleşirken, müsabakanın galibi Kastamonu MYO oldu.

Haber /Fotoğraf: Melih DURMUŞ-Ümit KAYA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.